İsrail keskin nişancı cinayetlerini kabul etti: Bileklerinden vurun

İsrail ordusu, Gazze sınırında Filistinliler tarafından düzenlenen protestolara karşı keskin nişancılara, Filistinli göstericilerin "ayak bileklerinden vurulmaları" talimatı verdi. Bu kararla İsrail, keskin nişancıların işlediği cinayetleri kabul etmiş oldu.

İsrail keskin nişancı cinayetlerini kabul etti: Bileklerinden vurun

Üst düzey bir İsrailli yetkili kararın, çok sayıda protestocunun hayatını kaybettiğinin anlaşılmasının ardından alındığını söyledi.

İsrail’de yayımlanan Jerusalem Post gazetesinin haberine göre İsrailli yetkili, “Amacımız bu olmasa da, diz üstüne ateş edilmesinin pek çok protestocunun ölümüne yol açtığı anlaşıldı” dedi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin İsrail sınırındaki tel örgünün önünde düzenlenen haftalık protestolara müdahale etmeleri için onlarca keskin nişancıyı görevlendiriyor.

Yetkiliye göre, “hedefi tutturamayan ya da profesyonel, davranışsal veya zihinsel sorunu olan bir keskin nişancı” görevden alınıyor.

İsrail ordusundaki bütün keskin nişancılar “Lotar Terörle Mücadele Okulu”nda uzak mesafeden tam hedefi vurmak için 10 haftalık eğitime tabi tutuluyorlar.

B’TSELEM: İSRAİL ORDUSU FİLİSTİNLİLERİ İNSAN OLARAK GÖRMÜYOR

İsrailli İnsan Hakları Örgütü B’Tselem ise İsrail ordusunun politika değişikliğinin de insani olmadığını belirtti.

Örgütten yapılan açıklamada, “(Bu değişiklikle) ordunun insan hayatına büyük değer verdiği çıkarımının kesinlikle yapılmaması gerekiyor. Tersine bu, ordunun bilinçli olarak tel örgünün diğer tarafında duranları insan olarak görmemeyi seçtiğini gösteriyor. Yüksek Mahkeme, naif bir biçimde bu uygulamayı kabul etti. Hem ordu hem de mahkeme bu suç içeren politikadan sorumlu” dedi.