İsrail askerleri 17 yaşındaki FHKC üyesi sağlık çalışanını katletti

İsrail askerlerinin, Batı Şeria’daki bir mülteci kampına düzenlediği baskında FHKC üyesi 17 yaşındaki Filistinli gönüllü sağlık çalışanı Sacid Mezher’i katletti.

İsrail askerleri 17 yaşındaki FHKC üyesi sağlık çalışanını katletti

İsrail askerlerinin bu sabah saatlerinde Dahşiya Filistin kampına yaptığı baskında çok sayıda Filistinli yaralanırken, 17 yaşındaki Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyesi Sacit Mazher de yaşamını yitirdi.

Dahşiya kampında gönüllü olarak çalışan Mazher’in katledilmesinin ardından FHKC tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in yaptığı katliamlarının direnişi bastıramayacağı, aksine Filistin’in özgürleşmesi yolundaki kararlılıklarını arttırdığı vurgulandı.

Açıklamada, Mazher’in kuzeni Arkan’ın da birkaç gün önce İsrail güçleri tarafından öldürüldüğü belirtilirken, Mazher’in İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan Filistinli mültecilere yardım ettiği sırada katledildiği ifade edildi.

Mazher bugün akşam saatlerinde yüzlerce kişinin katıldığı cenaze sonrası toprağa verildi.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞI: BU BİR SAVAŞ SUÇU

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mezher’in vurulduğu sırada üzerinde sağlıkçıların giydiği reflektörlü yeleğin bulunduğu belirtildi.

Bakanlık açıklamasında “İşgalciler tarafından gönüllü bir sağlıkçının gerçek mermiyle midesinden vurularak öldürülmesi bir savaş suçudur” denildi.