'İsraf sergisi' yandaşları kızdırdı: Kabus gibi çöktüler İstanbul’a...

AKP medyasının önde gelen iki ismi, İBB tarafından Yenikapı'da sergilenmeye başlanan ve israfın kanıtı olarak gösterilen araçlarla ilgili ilk "tepki" gösteren isimler oldu.

'İsraf sergisi' yandaşları kızdırdı: Kabus gibi çöktüler İstanbul’a...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde iddiaya göre Başkan Ekrem İmamoğlu’nun talimatı üzerine AKP döneminde ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce araç, israfın kanıtı olarak Yenikapı Meydanı’nda toplandı.

Gece saatlerinden itibaren meydana getirilen yüzlerce araçla ilgili İBB’den henüz resmi bir açıklama yapılmazken yandaşlardan beklenen yorumlar gelmeye başladı.

Star yazarı Ersoy Dede, getirilen araçların markası üzerinden kendince “espri” yaparak “Bu sabah itibarıyle Renault Clio’nun lüks ve şatafatlı araç olduğunu öğrendik. İnsan her geçen gün yeni şeyler öğreniyor. Bakalım yarın hangi yeni bilgiye uyanacağız” dedi.

Dirilis Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk ise, “Kamyonetleri, mühendislerin ve teknik personelin sahada kullandığı Clio araçları “Makam Aracı” diye sergileyip tiyatro yapıyor. Kabus gibi çöktüler İstanbul’a.  İş yapmadıkları gibi işleri de aksatıyor aptal yalancılar. CHP Meclis üyelerinin Audilerini Mercedes’lerini dizsinler.” ifadelerini kullandı.

Şentürk bir başka paylaşımında da CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu konu ile ilgili paylaşımı üzerinden hedef alarak “Örgütleri temsilen eş başkanlık yapan Canan Kaftancıoğlu “Devamı var” diye açıklamış. Muhtemelen vidanjörleri, kepçeleri, tuzlama kamyonlarını ve vinçleri de getirecekler. Kepçeleri PKK’ya vermedilerse onları da getirebilirler.” diye yazdı.