İspanya hükümeti, darbeci Lopez'i Venezuela makamlarına teslim etmeyi reddetti

İspanya, Venezuela'da darbe girişimi sırasında öne çıkan isimlerden biri olan ve İspanya Büyükelçiliği'ne sığınan Leopoldo Lopez'i Caracas yönetimine vermeyeceğini belirtti.

İspanya hükümeti, darbeci Lopez'i Venezuela makamlarına teslim etmeyi reddetti

Madrid yönetimi, Venezuela’da yeni Amerikancı darbe girişiminin öne çıkan figürlerinden biri olan ve geçen gün ev hapsinden kaçarak Caracas’taki İspanya Büyükelçiliği’ne sığınan Leopoldo Lopez’i Venezuela makamlarına teslim etmeyi reddetti.

Önce başkent Caracas’taki Şili Büyükelçiliği ve sonra İspanya Büyükelçiliği’ne sığınan  Leopoldo Lopez’i, Venezuela makamlarına teslim etme niyetinde olmadıklarını duyurdu.

Öte yandan İspanya Dışişleri Bakanı Josep Borrell, Leopoldo Lopez’in daha önce iltica başvurusunda bulunmadığını söyledi.

Venezuela’daki eski muhalefet partisi Halk İradesi’nin lideri Lopez, 2014’deki hükümet karşıtı gösteriler sırasında halkı şiddete teşvik etmek suçundan 14 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. 3 yıl hapis yatan Lopez’in cezası, 2017’nin temmuz ayında ev hapsine çevrilmişti.

O zamandan bu yana ev hapsinde bulunan Lopez, Guaido’nun Twitter’dan halka ve askerlere “anayasayı korumak için sokağa çıkma” çağrısı yaptığı görüntülerde yer almıştı.