İslamcıların büyük korkusu: 'Dinsizlikten korunun, her ilahiyat fakültesini yazmayın...'

Ebubekir Sofuoğlu isimli dinci profesör, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından ilahiyat fakültelerini tercih edecek öğrencileri 'İFAM' gibi kurumların olduğu şehirleri seçmeleri için uyardı.

İslamcıların büyük korkusu: 'Dinsizlikten korunun, her ilahiyat fakültesini yazmayın...'

Dincilerin son dönemde yapılan kimi araştırmalarda deizm ve ateizmin gençlik içerisinde yükselişe geçtiğine ilişkin bulgular nedeniyle yaşadığı korku ilginç noktalara ulaştı.

Bu isimlerden biri olan Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, ilahiyat fakültesini tercih edecek öğrencileri ‘farklı’ dini akımlara ya da ateizme karşı “korunmaları” için uyarıda bulundu.

Sofuoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında “İlahiyat Fakültesi yazacak Kardeşlerim! İlahiyatlarda, GOLDZİHER MÜRİDİ KİMİ HOCALARCA Deist, Ateist, Hadis Düşmanı, Kuran Düşmanı, Modernist akımlara karşı İMANINIZI KORUMANIZ için İFAM ya da benzeri SAĞLAM KURUMLARIN olduğu şehirleri seçin ve oralarda kalın” diye yazdı.

Sofuoğlu’nun “kefil” olduğu ve öğrencilere “ikinci fakülte” diyerek tavsiye ettiği İFAM’ın başında (İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi) gerici İhsan Şenocak’ın olduğu biliniyor. Şenocak “Kadınların pantolon giymesinin zararlı olduğunu, cehennemde cezalandırılacaklarını” öne sürdüğü ve ebeveynlere “Yani kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanıyor mu senin?” diye seslendiği sözleriyle hatırlanıyor.

Atatürk’e ve Cumhuriyet’e karşı Abdülhamid’i öne sürerek Osmanlı dönemi savunuculuğu yaptığı çıkışlarıyla bilinen Sofuoğlu ise son olarak anne babalara yaptığı skandal niteliğindeki “çocuklarınızı başka şehirlerdeki üniversitelere göndermeyin, kimlerle düşüp-kalktıklarından haberiniz olmuyor” şeklindeki çağrısıyla haber konumuz olmuştu: