İslamcılardan Yeni Zelanda saldırısı sonrası Ayasofya'da 'hilafet isteriz' eylemi

Yeni Zelanda'ki saldırıları bahane eden gericiler, Ayasofya'ya yönelik "cami olsun" talebinin yanı sıra hilafet talebini de yeniden seslendirdi.

İslamcılardan Yeni Zelanda saldırısı sonrası Ayasofya'da 'hilafet isteriz' eylemi

Yeni Zelanda’da iki camiye saldırı düzenlenmesi ve camideki 49 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası Türkiye’deki islamcıların ilk “tepki”lerinden biri her zaman olduğu gibi Ayasofya Müzesi önünde “Ayasofya ibadete açılsın” eylemi yapmak oldu.

Anadolu Akıncıları, Alperen Ocakları, Serdengeçtiler, Habir Sen, Müdafa-i İslam Hareketi, Ehl-i Sünnet Muhafızları, Sadem Eğitim Merkezi ve Ahrar Eğitim Derneği gibi islamcı örgütlerin bugün Ayasofya önündeki düzenledikleri protesto öncesinde önce Yeni Zelanda’da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Daha sonra ise, basın açıklaması yapılarak Yeni Zelanda’da saldırı sonrasında Ayasofya’nın cami olarak açılması istendi. Açıklamada ayrıca Cumhuriyet’in kaldırılarak yerine hilafetin getirilmesi de istendi.

Hilafet talebinin dile getirildiği o bölüm şöyle:

“Bu saldırı ile beraber, Türkiye’nin içinde bulunduğu ahval de göz önünde bulundurulacak olursa, hilafet müessesesinin yeniden canlandırılması ve Ayasofya’nın yeniden cami hüviyetine kavuşturulması, yalnız Anadolu için değil bütün bir İslam alemi için hayati önem arzetmektedir.”