İslamcılara yeni şok: Erdoğan Amerikan Pepsi'nin fabrikasını açtı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Amerikan yiyecek ve içecek tekeli PepsiCO’nun Manisa'daki yiyecek fabrikasının açılışını yaptı.

İslamcılara yeni şok: Erdoğan Amerikan Pepsi'nin fabrikasını açtı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Amerikan yiyecek ve içecek tekeli PepsiCO’nun Manisa’daki yiyecek fabrikasının açılışını yaparak, islamcıların ABD karşıtlığının ne denli sahte olduğunu devletin en üst düzeyindeki isim olarak bir kez daha göstermiş oldu.

Erdoğan açılış konuşmasında, başkanlık sisteminde kurulan Yatırım Ofisi’nin doğrudan kendisine bağlı olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’nin uluslararası sermaye açısından güvenilirliğinin teminatının bizzat kendisi olduğunu belirtti.

Erdoğan’ın sözleri şöyle:

“PEPSİ’NİN TESİSİ, GÜVENİN TEZAHÜRÜ”

Fabrikamızın istihdamın yanı sıra Manisa’da ticaretin gelişmesinin de katkıları olacağına inanıyorum. Böylesi bir yatırımın hizmete girmesi ayrıca takdire şayandır. Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketinden olan Pepsico’nun 6. tesisini ülkemizde inşa etmesi ülkemize ve ekonomimize duyulan güvenin bir tezahürüdür. Türkiye ekonomisi çevresinde yaşanan onca istikrarsızlığa rağmen uluslararası yatırımcılar için güvenli bir liman olmayı sürdürüyor. Ülkemize yatırım yapan kimse hiçbir zaman pişman olmamıştır, olmayacaktır.

ULUSLARARASI SERMAYEYE: “ENDİŞEYE KAPILMAYIN”

Son 15 yılda hükümet olarak özel sektörümüzün daima yanında olduk. Bugün Yatırım Ofisimiz direk şahsıma bağlıdır. Şahsıma direk bağlı olmasının sebebi ise uluslararası yatırımcılar, yerli yatırımcılar herhangi bir endişeye kapılmadan ülkemde rahatlıkla bağlı olduğu yer bu ofisin Cumhurbaşkanlığı makamı olduğuna göre burada herhangi bir sıkıntı yaşamama anlayışıyla gelip burada yatırım yapabilmeli.

HOCASI DEMİŞ Kİ, ‘PARA CIVA GİBİDİR’…

Okul yıllarımda bir hocam derdi ki, “Para bir civa gibidir, uygun bir yeri bulunca oraya kaçar”. Güneydoğu Anadolu bölgemizi terörden arındığı anda küresel ve ulusal yatırımcıların hepsi oraya gidecek. Bugünleri de göreceğiz. O zaman terörün de esamisi inşallah okunmayacak. Bu süreçte Türk müteşebbislerin yurt dışında yatırımlarında çok ciddi artışlar oldu. Yurt dışındaki Türk yatırımları 38 milyar dolara ulaştı. Müteahhitlerimiz 122 ülkede 322 milyar dolara ulaştı.

“BENİM GÖREVİM BAKANLARINA HEDEF VERMEKTİR”

İhracatımızın 5 kat artışla 168.1 milyar dolara çıkması Türkiye’ye olan ilginin neticesidir. Benim görevim bütün Bakanlara hedef vermektir. Yoksa ben gider bakan olurdum. Biz hedef vereceğiz, bakanlarımız da dünyayı kazan kendileri de kepçe olacak, dalıp, dalıp çıkacaklar. Ülkemiz yatırım ortamı bakımından halen dünyadaki en güvenilir en liberal limanlardan biridir. Zengin ile fakir arasında uçurumu gidermek için, sosyal yardımlardan desteklere kadar pek çok alanda vatandaşımızın yanında olduk.”

Erdoğan daha önce de bir başka ABD’li yiyecek ve içecek tekeli Coca Cola’nın açılışını yapmıştı: