İslamcı yazar polisin cinsel saldırısını kabul edince: Patlat sloganı, çek s.ktiri...

İslamcı yazar İsmail Kılıçarslan, polisin Ankara'da kadın öğrenci Merve Demirel'e yaptığının "cinsel saldırı" olduğunu kabul edince küfürlü tepkiler alması üzerine "Halbuki patlat sloganı, çek s.ktiri, senden kralı yok burada." dedi.

İslamcı yazar polisin cinsel saldırısını kabul edince: Patlat sloganı, çek s.ktiri...

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak‘ın yazarı İsmail Kılıçarslan, Ankara’da polisin gözaltına alırken cinsel saldırıda bulunduğu kadın öğrenci Merve Demirel’e yapılanı kabul ederken, AKP’lilerden gelen tepki üzerine “Halbuki patlat sloganı, çek s.ktiri, senden kralı yok burada.” dedi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Kılıçarslan, olayı “adalet duygusuna çok güvendiği” bir hukukçunun yaptığı değerlendirme üzerine “cinsel saldırı” olarak gördüğünü belirtirken “Bu noktada hukuken yapılması gereken, o polis hakkında idari soruşturma açmak ve madde 102’den yargılama yapmaktır. Umarım bu olur zira taciz cinsiyete, siyasal görüşe, yasa dışılığa falan bakılmaksızın iğrenç bir suçtur.” dedi.

İslamcı yazar sözlerine daha sonra AKP’lilerden küfürlü tepkiler gelince “Devasa bir akıl hastanesini andıran şu tuhaf mecrada hukuktan falan delil getirip dert anlatmaya çalışıyorum ve sonucu sadece küfür yemek oluyor. Halbuki patlat sloganı, çek s.ktiri, senden kralı yok burada.” ifadelerini kullandı.

Kılıçarslan’ın paylaşımları şöyle:

“Adalet duygusuna çok güvendiğim bir hukukçu tanıdığım polisin gösterici kızı gözaltına alırken yaptığının ‘cinsel saldırı’ olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtince emin oldum. Niçin bekledim peki bu değerlendirmeyi? Dilim döndüğünce izah edeyim.

Gözaltına karşı mukavamette polisin zor kullanma yetkisi var hukuka göre. Fakat diğer yandan polis de pekala ‘cinsel saldırı’ kapsamında değerlendirilecek bir suç işleyebilir gözaltına alırken. O sebepten bu ’emin olma’ durumunu önemsedim.

Aslında dahası da var. Söz konusu eylemi toplam 3 (yazıyla üç) kişi yapıyor. Eh, 3 kişi de pekala gözaltına alinabilir tabii ama bunca şiddet çok gereksiz görünüyor görüntüleri izleyince…

Bu noktada hukuken yapılması gereken, o polis hakkında idari soruşturma açmak ve madde 102’den yargılama yapmaktır. Umarım bu olur zira taciz cinsiyete, siyasal görüşe, yasa dışılığa falan bakılmaksızın iğrenç bir suçtur.

‘Kabahat gerçekten bende’ diyorum bazen. Devasa bir akıl hastanesini andıran şu tuhaf mecrada hukuktan falan delil getirip dert anlatmaya çalışıyorum ve sonucu sadece küfür yemek oluyor. Halbuki patlat sloganı, çek s.ktiri, senden kralı yok burada.”