İslamcı gazeteden provokasyon: 'Suriyelilerin dükkanlarına Şiiler zarar verdi'

İslamcı yayın organı Haksöz, İkitelli'de Suriyelilere dönük saldırıların sorumlusu olarak 'Şiiler'i gösterdi.

İslamcı gazeteden provokasyon: 'Suriyelilerin dükkanlarına Şiiler zarar verdi'

İkitelli’de bir kız çocuğunun taciz edildiği iddiası üzerine Suriyelilere ait iş yerlerinin hedef alındığı saldırılarla ilgili islamcı bir yayın kuruluşunda açıkça mezhep kışkırtıcılığı içeren bir haber yayınlandı.

İslamcı yazar Hamza Türkmen’in sahibi, Akit yazarı Kenan Alpay’ın ise Yazı İşleri Müdürü olduğu Haksözhaber isimli sitede, olayla ilgili haber “İkitelli’de Şebbihalardan Tehlikeli Provokasyon” başlığıyla verilirken olayların yaşandığı İkitelli için “Şiilerin yoğun olarak yaşadığı mahalle” denildi. Provokatif haberde saldırıların failleri için ise “çoğunlukla Şiilerden oluşan grup Suriyelilere ait olduğu iddia edilen dükkanlara zarar verdi” ifadeleri kullanıldı.

Taciz iddiası üzerine Suriyelilere yönelik lince dönüşen saldırılar üzerinden İkitelli’deki Alevi halkı hedef gösteren ifadeler büyük tepki çekti.

İstanbul Valiliği açıklamasında, olay üzerine bir Suriyeli çocuk ile tacize uğradığı öne sürülen çocuğun Çocuk Polisi Şubesi’nde ifadelerinin alındığı belirtilirken “Olayın görgü tanığı, mağdur olduğu iddia edilen çocuk ve çocuğun anne-babasının ifadelerinde, ‘konunun yanlış anlamadan kaynaklandığı ve herhangi bir kişiden şikayetçi olmadıklarını’ beyan ettikleri anlaşılmış olup, adli ve idari tahkikatı sürdürülmektedir” denilmişti.