Işıl Özgentürk'ün 7 buçuk yıla kadar hapsi istendi

Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek "Terör örgütü propagandası" yapmak suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Özgentürk hakkında 7 buçuk yıl hapis istendi.

Işıl Özgentürk'ün 7 buçuk yıla kadar hapsi istendi

Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk, Twitter hesabındaki bazı paylaşımlara ilişkin olarak “Terör örgütü propagandası” yapmak suçundan hakim karşısına çıktı.

Savcı, ilk duruşmada mütalaasını açıklayarak Özgentürk hakkında “Terör örgütü propagandası” yapmak suçundan 1 buçuk yıldan 7 buçuk yıla kadar hapis cezası talep etti.

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Işıl Özgentürk ve avukatları katıldı.

“İHBAR EDEN SADECE İHBAR ETMİŞ”

Duruşmada savunma yapan Özgentürk, “Yaşamım boyunca kitap yazmış, film cevirmiş, film atölyeleri işletmiş ve ömrümün 50 yılından beri Cumhuriyet gazetesinde röportaj muhabiri ve köşe yazarı olarak çalışan biriyim. Beni ihbar edenin ne yazdıklarımdan ne de kitaplarımdan, filmlerimden haberi var. Sadece ihbar etmiş. Ben dünyanın ve Türkiye’nin her yerine gittim. Gördüklerimi yaşadıklarımı gerek gazetemde gerekse kitaplarımda anlattım. Ben bir barışseverim. Ben ülkesini seven bir gazeteciyim. Dava konusu paylaşımlarım suç değildir” dedi.

Duruşmada savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Twitter hesabından 6 Eylül 2015 ve 4 Nisan 2015 tarihlerinde yaptığı paylaşımları nedeniyle, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan gazeteci yazar Işıl Özgentürk’e 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Savcının mütalaası üzerine söz alan gazeteci yazar Işıl Özgentürk, “Mütalaayı dinlediğimde ben kendimi korkutucu bir insan gibi gördüm. Paylaşımlarım çarpıtılıyor, mütalaayı kabul etmiyorum. Terör örgütü propagandası yapmadım. Hayatım boyunca terör örgütlerinin karşısında oldum. Beraatimi istiyorum” dedi.

Sanık avukatları, savcının mütalaası üzerine esas hakkında yazılı savunma yapabilmek için süre talep etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, Özgentürk’ün avukatlarına esas hakkında savunma yapabilmek için süre verdi. Gazeteci yazar Işıl Özgentürk’ün duruşmalardan vareste tutulmasına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.