IŞİD militanları aileleri ile birlikte Fransa'ya götürülecek

Fransa, Fransız vatandaşı olan IŞİD militanı ve ailelerinden oluşan 150 kişilik grubun Suriye'den önümüzdeki günlerde getirileceğini açıkladı. 150 kişilik grup, Amerikan özel birliklerinin koordinasyonuyla Fransa’ya getirilecek.

IŞİD militanları aileleri ile birlikte Fransa'ya götürülecek

Suriye’de IŞİD saflarında savaşan ve ülkedeki Kürt gruplar tarafından gözaltında tutulan Fransız vatandaşları, Amerikan özel birliklerinin koordinasyonuyla ABD’ye ait iki askeri uçakla belirli aralıklarla Fransa’ya getirilecek.

Euronews’in haberine göre; daha önce sayıları 130 olarak açıklanan Fransız vatandaşının sayısının 150’ye çıktığını ve ilk bölümünün birkaç hafta içinde ülkeye getirileceği belirtiliyor.

IŞİD saflarında savaşan militanların dışında çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu bu grubun ilk sorgularının tamamlandığını ve ülkeye getirilmeleri için gerçekleşen operasyonun büyük bir gizlilik içinde yürütüldüğü bilgisine de yer verildi. 150 kişilik grubun yaklaşık 100’ünün çocuk olduğu sanılıyor.

AMERİKAN ÖZEL BİRLİKLERİYLE ÜLKEYE GETİRİLECEKLER

Amerikan uçaklarıyla ülkeye getirilecek Fransız IŞİD militanlarının sayısının artabileceği belirtilirken, bu uçakların nereden kalkacağı bilgisine ise yer verilmedi.

Ülkeye getirilecek militanlar arasında, Fransız istihbaratı tarafından uzun zamandır aranan ve IŞİD’in propaganda faaliyetlerinde önemli yer tutan Quentin Le Brun ve Nice’deki terör saldırısıyla ilgili bağlantısı olduğu düşünülen Thomas Barnouin gibi isimler de bulunuyor.