IŞİD militanının röportajı Türkiye ile ilgili gerçeği ortaya çıkardı

IŞİD'in Libya-Sirte'deki emirinin ele geçirilen bilgisayarından elde edilen verilerin düzenlenmesiyle ortaya çıkan ISIS LEAKS adlı belgeselde IŞİD'li bir militan ile İstanbul'da yapılan röportaj dikkat çekti.

IŞİD militanının röportajı Türkiye ile ilgili gerçeği ortaya çıkardı

AKP’nin ‘Yeni Osmanlı’ hayalleriyle son yıllarda cihatçıların Ortadoğu’daki barınma üssüne dönüşen Türkiye’de IŞİD’e yönelik yapılan polis operasyonları devam ederken, bir IŞİD militanının kendisiyle yapılan röportajda dile getirdiği ifadeler dikkat çekti.

Gazeteci Kemal Reduani’nin 2018 yılında gerçekleştirdiği ve IŞİD esareti altındaki Libya’nın Sirte kentinin kurtarılması sonrasında bulunan hard-disk ve telefon verileri aracılığıyla elde edinilen bilgilerden derleyerek hazırladığı ‘ISIS LEAKS’ belgeselinde, Türkiye’yle ilgili önemli bir gerçek gün yüzüne çıkıyor. Belgeselin bir bölümünde Reduani’nin, örgütün yüksek kademesinde görev yapan bir IŞİD’li ile İstanbul’da yapılan röportajından bölümler gösterilirken, Türkiye için “birçok cihatçı için bir üs” olarak bahsediliyor.

Röportajda kendisini ‘savaş lideri’ olarak tanımlayan örgüt üyesi, 1800 savaşçıya önderlik ettiğini, birkaç aydır Türkiye’de olduğunu ama kalbinin hala ‘İslam Devleti’yle olduğunu kaydediyor.

Esaret altındaki IŞİD kentlerindeki sivillere uyguladıkları zorbalığı da rahat bir şekilde anlatan cihatçı röportajın devamında;

“Sivillerle ilişkilerimiz zordu ama doğruydu Siz bir hırsızın affedilmesi gerektiğini düşünürsünüz biz ise elini kesiyoruz. Uyuşturucu kullanan ölmeli.” şeklinde konuşuyor.

“DOĞRU YOLDAN ÇIKANLAR ÖLMEK ZORUNDADIR”

‘Doğru yoldan çıkanlar’ın ölmesini zorunlu gören, ayrıca İstanbul’da yapılan röportajda sivilleri nasıl katlettiğini anlatan örgüt üyesi, uyuşturucu kullanan bir grup insanının ellerini ve gözlerini bağladıklarını, her birini ateş ederek öldürdüklerini anlatıyor. Cihatçı aynı zamanda başka bir ‘suç’u işleyen sivili bir binanın tepesinden boşluğa ittirdiğini kaydediyor.

BATI İSTİHBARAT SERVİSLERİ TARAFINDAN ARANIYORDU

Belgeselde Kemal Reduani, IŞİD militanının batı istihbarat servisleri tarafından arandığını, görüşmeden kısa bir süre sonra Türkiye’de tutuklandığını belirtiyor.