IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü kaçan IŞİD'lileri görmemiş

ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Myles  Caggins, kuzey Suriye’deki operasyonun başlamasıyla çok sayıda IŞİD’lilerin bölgeden kaçtığını görmediklerini, ancak SDG aracılığıyla söz konusu tutuklu IŞİD’lileri takip ettiklerini iddia etti.

IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü kaçan IŞİD'lileri görmemiş

ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Myles  Caggins, kuzey Suriye’deki operasyonun başlamasıyla çok sayıda IŞİD’lilerin bölgeden kaçtığını görmediklerini, ancak SDG aracılığıyla söz konusu tutuklu IŞİD’lileri takip ettiklerini iddia etti. IŞİD Lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin ölü ele geçirildiği operasyona ilişkin ayrıntı vermekten kaçınan Caggins, Bağdadi’nin öldürülmesinin çok önemli olduğunu belirtmekle yetindi.

Uluslararası koalisyonun IŞİD’in tamamen yok edilmesi için faaliyetlerini sürdüreceğini vurgulayan Caggins, şöyle devam etti: “Biz artık DEAŞ’ın varlığını istemiyoruz. Bu da yerel güçlerin iş birliğiyle yapılıyor. Gelecekte de Irak ve Peşmerge güçlerine yardım etme bağlılığımız devam edecek. Aynı zamanda SDG ile iş birliğine de bağlıyız.”

KOALİSYON SÖZCÜSÜ: iŞİD’LİLERDEN SDG SORUMLU

Sözcü Caggins, Suriye’de cezaevlerinde tutuklu bulunan IŞİD’lilerin Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) sorumluluğunda olduğunu söyledi. Caggins, Irak’ın Erbil kentinde düzenlediği basın toplantısında, terör örgütü IŞİD’in Irak ve Suriye’deki varlığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Suriye’deki IŞİD’li tutukluların cezaevinden kaçtığı yönündeki iddialara değinen Caggins, “SDG, 10 bin kişinin kaldığı cezaevlerinden sorumludur. Bu konu, onların sorumluluğundadır. Bazı silahlı kişilerin (IŞİD’liler) cezaevinden kaçma çabası olabilir” diye konuştu.

SIRADA BOKO HARAM VE EL KAİDE VAR

Sözcü Caggins, uluslararası koalisyon güçlerinin IŞİD’in Irak ve Suriye’de hezimete uğratılması dışında Boko Haram ve El-Kaide gibi terör örgütlerinin yenilmesini de hedeflediğini ifade etti.Caggins, ayrıca, Irak’ın talebi üzerine bu ülkede kalmaya ve terör tehdidinin bertaraf edilmesine yönelik çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.