İşçilerden 4+4 zam uygulamasına tepki

Yaklaşık 450 bin taşeron işçisinin hak kaybına neden olan 696 sayılı KHK kapsamında ''kadroya geçiş'' aldatmacasıyla belediye şirketlerine geçişleri yapılan taşeron işçiler, talepleri için eylemlerine bugün de devam ettiler.

İşçilerden 4+4 zam uygulamasına tepki

Yaklaşık 450 bin taşeron işçisinin hak kaybına neden olan 696 sayılı KHK kapsamında ”kadroya geçiş” aldatmacasıyla belediye şirketlerine geçişleri yapılan taşeron işçiler, talepleri için eylemlerine bugün de devam etti.

Bugün Kartal Belediyesi’nde taşerondan ”kadroya” geçirilen DİSK Genel-İş 1 No’lu Şube üyesi işçiler ”4+4 Zulmüne Hayır! Enflasyon farkları ödensin” pankartıyla Kartal Belediye binası önünden PTT binasına yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşün ardından gerçekleştirilen basın açıklamasında taşerondan kadroya geçirilen işçiler toplu sözleşmeden kaynaklanan yıllık 4+4’lük zammın dışında enflasyondan dolayı asgari ücrete yapılan %26’lık zam sonrası ortaya çıkan zam farkının kendilerine ödenmesini talep etti.

Bu taleplerine ilişkin hazırlanan ve imzalanan dilekçeleri toplu bir şekilde Aile, Sosyal Hizmetler ve Çalışma Bakanlığına ve Maliye Bakanlığına gönderilmek üzere PTT’ye teslim eden işçiler, durumlarına ilişkin gerekli taleplerinin takipçisi olacaklarını ve mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayarak eylemlerini sonlandırdı.

Eyleme Sınıf Tavrı da katılarak destek verdi. (Gazete Manifesto/İstanbul)