'İşçiler otobüse bindirilerek İBB önüne getiriliyor, gelmeyenlerin listesi tutuluyor ve tehdit ediliyor' iddiası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) 31 Mart yerel seçimlerinden sonra işe alındıkları gerekçesiyle işten çıkarılan bir grup işçinin İBB önünde eylemi devam ederken yeni bir iddia ortaya atıldı. İBB önüne gelmeyen işçilerin tehdit edildiği ileri sürüldü.

'İşçiler otobüse bindirilerek İBB önüne getiriliyor, gelmeyenlerin listesi tutuluyor ve tehdit ediliyor' iddiası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) 31 Mart yerel seçimlerinden sonra işe alındıkları gerekçesiyle işten çıkarılan bir grup işçinin İBB önünde eylemi devam ederken ilginç bir iddia ortaya atıldı.

OdaTV’de yer alan haberde; işçilerin, AKP’li Kağıthane Belediyesi önünden otobüse bindirilerek İBB’nin önüne getirildiği, İBB önüne gelmeyenlerin de tehdit edildiği ve her gün kimin gelip gelmediğinin listesinin tutulduğu ileri sürüldü.

İBB ÖNÜNDEKİ İŞÇİLERDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili İBB önündeki işçiler adına Eylem Komite Başkanı Umut Aydoğan, açıklamalarda bulundu. İBB önüne gelenlerin hepsinin özgür iradeleri ile hareket ettiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Öncelikle eyleme katılan her mağdur kendi hür iradesiyle katılım sağlamaktadır, kimsenin zoruyla, yönlendirilmesiyle veya bir tehdit sonucu gibi zorlamalar bulunmamaktadır. Tutulan liste gece nöbetinde kalacakların ve yemek sayısının listeleridir. Söz konusu hiçbir Belediye, Vakıf veya STK gibi kurumların otobüs ile ulaşım sağlama veya herhangi bir maddi desteği bulunmamaktadır. Buraya gelen her mağdur kendi imkanlarıyla katılım sağlamaktadır. Kişilerin özlük haklarının ihlal edildiği ve kurumların verilerinin ihlal edildiği ortaya çıkmıştır.”