İşçiler Gentes patronunu memleketinde protesto etti

İYİ-SEN üyesi Gentes işçileri, ücretlerini ödemeyen patrona memleketi İskenderun'dan seslendi.

İşçiler Gentes patronunu memleketinde protesto etti

İnşaat firması Gentes’in Cezayir’deki şantiyesinde çalıştırdığı ve ücretlerini ödemediği işçilerin memleketlerine taşıdığı direnişleri devam ediyor.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) öncülüğünde Türkiye’nin birçok ilinde mücadelelerini sürdürme kararı alan işçiler, bu karar doğrultusunda cuma günü Kayseri’de yaptıkları basın açıklamasının ardından dün de İskenderun’da bir araya geldi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen, direnişçi işçilerin aileleriyle birlikte katıldığı basın açıklamasında sık sık, “Direne direne kazanacağız!”, “İnşaat işçisi köle değildir!, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız!” sloganları atıldı. Aileler açıklamada işçilere destek için hazırladıkları dövizlerle yer aldı.

İşçiler adına konuşma yapan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Genel Başkanı Ali Öztutan, “İnşaat işçisini köle olarak gören ve işçilerin aylardır ücretlerini ödemeyerek işçileri ve işçilerin ailelerini yoksulluğa mahkûm eden Gentes patronu İzzet Ekmekçibaşı’na memleketi İskenderun’dan sesleniyorum.” dedi.  Öztutan, “Gentes işçisinin emeğini ve alın terini ödeyeceksin. Keyfine göre hareket edemezsin. Tüm birikmiş ücretler ödenene kadar inşaat işçisini karşında bulacaksın.” ifadelerini kullandı.

Eylemden fotoğraflar: