İşçi kıyımı yapan CHP'li belediyeden Maltepelilere ilginç mesaj

"Maltepe'de kamu hizmetimizi engellemeye çalışan ücret sendikacılığı emekçilerimizi baskı ve tehditle hizmetten alıkoyuyor. "

İşçi kıyımı yapan CHP'li belediyeden Maltepelilere ilginç mesaj

CHP’li Maltepe Belediyesi bünyesinde çalışan bir sendika yöneticisi ve ona destek veren 3 temizlik işçisinin işten çıkarmıştı. Şantiyede başlayan eyleme polis biber gazıyla saldırmış; 3 işçiyi de gözaltına almıştı.

Maltepe Belediyesi bünyesinde çalışan ve 6 Ekim günü işten atılan DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Yöneticisi Alkan Okuducu’ya destek veren 3 işçi de işten çıkarıldı. Genel-İş Maltepe Temizlik İşçileri Temsilcisi Ali Sönmez ve Serkan Bal ile İşçi Gürsel Kahraman işten atılan çalışanlar oldu.

ÜCRET SENDİKACILIĞI

Konuyla ilgi Maltepe Belediyesi’nden bir mesaj gönderildi. Mesajda, “Maltepe’de kamu hizmetimizi engellemeye çalışan ücret sendikacılığı emekçilerimizi baskı ve tehditle hizmetten alıkoyuyor. Emekçilerimizi tehdit ederek baskı uygulayan bu anlayışa karşı Maltepe Belediyesi olarak asla izin vermeyeceğiz. Halka hizmet hakka hizmet olarak gören anlayışımızla Maltepe halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur” denildi.

Manifesto okurlarının ilettiği o mesaj şöyle: