İşçi düşmanı ING patronu 'ödül'ünü aldı

'Tasarruf' bahanesiyle yüzlerce banka emekçisini işten çıkaran ING Türkiye'nin patronu, bankanın global yönetimine girdi.

İşçi düşmanı ING patronu 'ödül'ünü aldı

Hollanda merkezli bankacılık firması ING Türkiye’nin Genel Müdürü Pınar Abay, ING Grubu’na Global İcra Kurulu Üyesi olarak atandı.

ING Türkiye açıklamasına göre, ataması Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından onaylanan Abay, İcra Kurulu’ndaki yeni görevi kapsamında Hollanda, Belçika ve Lüksemburg ülkelerinden (Pazar Liderleri Bölgesi) sorumlu olacak.

ING’nin tepesine terfi eden Abay, bankanın emekçileri tarafından ise hayli “iyi” tanınıyor. Abay’ın 2011 yılından beri genel müdürlüğü yaptığı ING Türkiye, 2018 yılında maliyetleri düşürmek için en az 517 personeli işten çıkarmıştı. Toplu işten çıkarmalar,  gişe ve operasyon çalışanlarının mesai anında ‘ekranları kapatılarak’ uygulanmıştı.

Abay, yine geçen yıl bankada kadın çalışanlara nasıl eşit davranıldığı ve kadına şiddet konusunda bir ‘PR’ çalışması yapmak istediğinde, bankanın eski çalışanı tarafından cevabını almıştı.

ING Bank’ta şube müdür yardımcısı olarak çalışırken, doğum yapması ve süt izni kullanmasının ardından işten atılan Evla Fazlı, Abay’a şu sözlerle yanıt vermişti:

“Sizin bankanızın mülakatında sorulmadığını mı zannediyorsunuz?Gerçekleri nasıl bu kadar çarpıtabilrisiniz?Ya da nasıl bu kadar ayakta uyuyor olabilirsiniz?Herşeyi bir kenara bırakın doğum yaptığım için yalanlarla işten atıldığımı her yerde dile getirdim.Vicdanınız rahat mı?”