İş Sağlığı Sempozyumu'nda skandal konuşmacı

Sempozyuma Baroyu temsilen İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Mahmut Kabakcı’nın görevlendirilmiş olması İTÜ’den KHK yolu ile meslekten ihraç edilen akademisyenlerin büyük tepkisine yol açtı.

İş Sağlığı Sempozyumu'nda skandal konuşmacı

TMMOB, DİSK, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Barosu, İstanbul İSİG Meclisi ve İşyeri Hekimleri Derneği’nin ortak düzenleyeceği ‘7. Yılında İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunun Değerlendirilmesi Sempozyumu’na Baroyu temsilen İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Mahmut Kabakcı’nın görevlendirilmiş olması İTÜ’den KHK yolu ile meslekten ihraç edilen akademisyenlerin büyük tepkisine yol açtı.

Prof. Dr. Mahmut Kabakcı’nın 667 Sayılı KHK Kapsamında 2016 Aralık ayında İTÜ tarafından açılan idari soruşturma komisyonu üyesi olduğu, İTÜ’de akademisyenleri açığa alınan komisyon kararlarında imzası olduğu, komisyonda savunma istenen akademisyenlere “Kürt müsün?” şeklinde sorular soran üye olduğu söylenen Kabakcı, Sempozyumda ,”İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğine İlişkin Düzenlemelerin Aşamaları ve Bugünkü Durum” bölümünde konuşmacı olarak yer alıyor.

İTÜ’den KHK ile ihraç edilen Akademisyen ve Müzisyen İlke Kızmaz, “1. Oturuma baro temsilcisi olarak katılacak olan Prof. Dr. Mahmut Kabakcı İTÜ Rektörlüğünün açtığı KHK soruşturmasında bizi açığa alan ve sonrasında KHK ile ihraç edilmemize sebep olan komisyonda yer almıştır. İş sağlığı ve güvenliği konuşacak en doğru kişi yani. Bravo!” diye yazdı.

Kızmaz, “İTÜ’de Eğitim-Sen üyesi olan bizleri terörist olarak yaftalayarak açığa alan ve sonrasında KHK ile ihraç edilmemize sebep olan soruşturma komisyonu üyesi bir adamı bu sempozyumda konuşturacak mısınız cidden?” diyerek de Eğitim-Sen’e seslendi.

Manifesto‘ya konuşan İlke Kızmaz, ihraç süreçlerinde komisyonda yer alan Kabakcı’ya dair “Kendisi İTÜ’de soruşturma geçiren akademisyenlerin aklına kazınan bir isim. Komisyonun en ‘sert’ ismiydi. Soruşturma sürecinde akademisyenlere ‘Kürt müsün?, hangi sendikaya üyesin?, ne tür faaliyetler yürütüyorsun?’ gibi anlamsız sorular soran birisiydi.” ifadelerini kullandı.Kızmaz, muhalif sendika, dernek ve meslek örgütlerinin düzenlediği böylesi bir etkinlikte Kabakcı isminin yer almasına anlam veremediklerini ifade etti.

 

29-39 Kasım’da yapılması planlanan sempozyumun 29 Kasım günü duyurusu şöyle:
KHK ile İTÜ’den ihraç edilen  Aykut Kılıç, “Sendika üyelerine en tacizkar ve hakeratamiz soruları sorma cüreti gösteren de Kabakçı. Hatta bir sendika üyesine soruşturma esnasında “ailen şuralıymış Kürt müsün?” diyebilecek kadar cüretkar bir akademisyen. 2013’ten bu yana yüzlerce asistanı işten atan ve KHK zulmünden çok önce rüştünü ispat eden Mehmet Karaca’nın tetikçi akademisyeni İstanbul Barosu tarafından “iş sağlığı ve güvenliği” konferansına çağrılıyor . Daha fazla ne denebilir ki..” diyerek tepkisini dile getirdi.