İş başvurusu için gece saatlerinde geldiler, kuyruk oluşturdular...

Zonguldak'ta iş başvurusu için yüzlerce işçi geceden itibaren kuyruklar oluşturması, giderek büyüyen işsizlik gerçeğinin yeni bir fotoğrafı oldu.

İş başvurusu için gece saatlerinde geldiler, kuyruk oluşturdular...

Zonguldak’ta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, TTK’ya ilk etapta 1000, ikinci etapta 500 olmak üzere toplam 1500 yer altı üretim işçisi alımı için başvuruların, 12 Şubat mesai saatinden itibaren başlayacağı duyuruldu.

Ancak İş-Kur, başvuruların ildeki bütün ilçe ve belde belediyelerinde, internet ve ALO 170 hattından da yapılabileceğini duyurmasına rağmen, gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Ereğli ve Bartın’daki Çalışma ve İş Kurumu müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluştu. Kurum önlerindeki yaklaşık bin genç, sıraya girerek sabah olmasını beklemeye başladı. Üşüyen bazı gençler yanlarında getirdikleri battaniyelere sarıldı.

Bartın’da da benzer yoğunluk yaşandı. 1000 kişi içinden 200 kişilik kontenjanın ayrıldığı Bartın’da iş başvurusu yapmayı planlayan gençler, gece saatlerinden itibaren Çalışma ve İş Kurumu önünde sıraya girerek uzun kuyruklar oluşturdu.