İran'dan ABD'ye yaptırım tepkisi: Avrupa ile değil Suudi Arabistan gibi ülkelerle kıyaslanmalıyız

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını eleştirdi.

İran'dan ABD'ye yaptırım tepkisi: Avrupa ile değil Suudi Arabistan gibi ülkelerle kıyaslanmalıyız

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını eleştirdi. Cihangiri, ”ABD’nin asıl amacı halkımızın ülke ve rejimin geleceğinden ümidini kesmesidir.” ifadelerine yer verdi.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cihangiri, Başkent Tahran’da İsfahan eyaletine bağlı Kaşan kentinin yetkilileriyle bir araya geldi. Burada yaptığı açıklamada ABD yaptırımlarına değinen Cihangiri, “ABD’nin asıl amacı halkımızın ülke ve rejimin geleceğinden ümidini kesmesidir. Attığı adımlar bu doğrultudadır. Bazı kişiler de attıkları adımlarla istemeden ABD’nin politikalarına hizmet ediyor.” dedi.

ABD’nin ekonomik savaş başlattığını ve petrolün önünü kesmeye çalıştığını belirten Cihangir İran’ın kapasitesi ve yerli uzman potansiyelinden habersiz olduklarını ifade etti. Cihangiri, “ABD’nin akıllanıp yerine oturması için bir yol bulmalıyız, enerji, sanayi ve su gibi ekonomi projeleri bunun örnekleridir. ABD’nin önümüze çıkardığı bu ağır ve zor dönemi atlatmak için birliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız var.” sözlerine yer verdi.

‘İran, Avrupa ile değil Suudi Arabistan ile kıyaslanmalı’

İran’ın Avrupa ile değil bölgedeki ülkelerle kıyaslanması gerektiğini dile getiren Cihangiri “İran, Suudi Arabistan gibi bölgedeki petrol ülkeleri ile mukayese edilmeli. Sanayi kapasitesine bakıldığında İran, tüm bu ülkelerden daha öndedir. ABD İran’a karşı ne yapacağını şaşırmış durumda. Ekonomik savaşın üzerinden 8 ay geçti. Diğer ülkeleri de İran’a yardım etmemeleri için tehdit etti fakat amacına ulaşamadığını anladı.”  dedi.