İran'dan ABD'ye 'şavaş çığırtkanlarından uzak durun' çağrısı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, emperyalist-kapitalist sistemin lideri ABD'ye 'şavaş çığırtkanları ile aranıza mesafe koyun' çağrısı yaptı.

İran'dan ABD'ye 'şavaş çığırtkanlarından uzak durun' çağrısı
HABER MERKEZİ

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ABD yönetimine çağırda bulunarak “Eğer İran  İslam Cumhuryeti ile ilişkilerini gelecekte geliştirmek istiyorlarsa ABD yönetimi John Bolton gibi savaş çığırtkanları ile arasına mesafe koymalı” dedi.

Telesur’un İran’ın devlet yarı resmi haber ajansı Tesnim’den aktardığı habere göre; İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımlarının durdurulması talebini yineledi.

“Amerikan yönetimi savaş çığırkanları ile arasına mesafe koyması gerektiğini anlamalı.” ifadelerini kullanan Ruhani, “İran’ın direniş politikasının düşmanımızın İran üzerine uyguladığı baskı devam ettiği sürece değişmeyecek.”

Geçen yıl emperyalist ABD, İran’ın nükleer programını durdurması koşuluyla dünya ticaretine erişimini kabul eden, emperyalist ülkelerle yapılan anlaşmadan çekilmişti. Bunu üzerine ABD yönetimi artan bir şekilde yaptırımlarına devam etmişti.