İran'dan ABD'nin yeni yaptırımlarına tepki

İran Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti, ABD'nin yeni yaptırımlarına ilişkin açıklamalarda bulunarak ''Yaptırım uygulanması, ABD'nin İran'a baskı aracı bulma konusunda elinin ne kadar boş olduğunu gösteriyor' dedi.

İran'dan ABD'nin yeni yaptırımlarına tepki

İran Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti, ABD’nin yeni yaptırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Himmeti, ABD Hazine Bakanlığının İran Merkez Bankası, İran Ulusal Kalkınma Fonu ve İran’ın askeri alışverişlerinin finansal transferleri için kullanılan Etemd Tejarate Pars şirketine yönelik yaptırımlarını eleştirerek “Merkez Bankasına yeniden yaptırım uygulanması, ABD’nin İran’a baskı aracı bulma konusunda elinin ne kadar boş olduğunu gösteriyor. ABD’nin yaptırımlarda defalarca kez başarısız olması her zamankinden daha etkisiz olduğunun göstergesidir” dedi.

İran Merkez Bankasının son dönemde başarılı olduğunu belirten Himmeti, “İran ticareti ve mali işlemleri, ABD’nin yaptırım uygulayamayacağı kanallardan gerçekleşmektedir” ifadelerinde bulundu.

ABD Hazine Bakanlığı bugün, İran Merkez Bankası, İran Ulusal Kalkınma Fonu ve İran’ın askeri alışverişlerinin finansal transferleri için kullanılan Etemd Tejarate Pars adlı şirketine yaptırım kararı alındığını açıklamıştı.