İran'da zam karşıtı protestolar: Hamaney'in posterleri yakıldı

İran'da benzin zammı nedeniyle devam eden protestolarda başkent Tahran'ın giriş-çıkış yolları göstericiler tarafından trafiğe kapatıldı.

İran'da zam karşıtı protestolar: Hamaney'in posterleri yakıldı

İran’da benzin fiyatlarına en az yüzde 50 zam yapılması ve daha ucuz fiyata benzin satışına kota konması sonrası cuma günü başlayan protesto gösterileri ülke çapında yayılarak sürüyor.

Göstericiler ülke çapında birçok yolu araçlarıyla trafiğe kapattı.

Başkent Tahran dışında Kirmanşah, İsfahan, Tebriz, Şiraz, Kerec, Yezd, Buşehr ve Sari kentlerinde protesto gösterileri düzenleniyor.

Göstericilerin birçok kentte araçları yakarak barikat kurdukları ve polisle çatıştıkları bildiriliyor.

Sosyal medyada paylaşılan bazı videolarda, başkent Tahran’da barışçıl göstericilerin İmam Ali Otoyolu’nda trafiği durdurduğu ve sloganlar atarak polisten kendilerine destek vermelerini istedikleri görülüyor.

Tahran’da da göstericiler, “Hakkımızı alırız, zilleti kabul etmeyiz” şeklinde sloganlar attı.

HÜKÜMET VE HAMANEY HEDEF ALINDI

Ülkenin neredeyse tamamına yayılan gösterilerde birçok banka şubesi, benzin istasyonu, kamu binası ve polis aracı ateşe verilirken öfkeli kalabalıklar hükümet karşıtı sloganlar attı.

Bazı grupların ise ülkenin dini lideri Ali Ayetullah Hamaney’in posterlerinin olduğu bir panoyu ateşe verdiği bildiriliyor.

İRAN İÇİŞLERİ BAKANI: MÜDAHALE EDECEĞİZ

İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli, ülkede devam eden protestolara ilişkin, “Şimdiye kadar müdahale etmekten sakınan güvenlik güçleri, gösterilerin bu şekilde devam etmesi halinde düzeni sağlamak için gerekli adımları atmak zorunda kalacaktır” dedi.