İran yalanlayınca Trump tehditlere başvurdu

"Dünyadaki en büyük savaş gemilerine ve ekipmanlarına sahibiz. Bunları kullanmak istemiyoruz."

İran yalanlayınca Trump tehditlere başvurdu

ABD’nin İHA düşürdükleri yönünde açıklamalarını yalanlayan İran’a karşı Trump bu kez yine tehditlerini sıraladı.

İran’la ilgili sert açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donal Trump, “Dünyadaki en büyük savaş gemilerine ve ekipmanlarına sahibiz. Bunları kullanmak istemiyoruz. Kendi iyilikleri için umarım aptalca bir şey yapmazlar. Eğer yaparlarsa daha önce kimsenin ödemediği bir bedeli öderler” ifadelerini kullandı.

Trump, İran’a ait insansız hava aracını (İHA) düşürdükleri konusunda emin olduklarını bildirdi. Oysa İran hem bu haberi yalanlamış, hem de düştüğü iddia edilen İHA’nın görüntülerini yayınlamıştı.

TRUMP’TAN TEHDİTLER…

Beyaz Saray’da düzenlenen bir etkinlikte basın mensuplarına konuşan Trump, ‘İran’la savaşa girme gibi bir endişesinin olup olmadığı’ yönündeki soruya “Hayır hiç de değil. Dünyadaki en büyük savaş gemilerine ve ekipmanlarına sahibiz. Bunları kullanmak istemiyoruz. Kendi iyilikleri için umarım aptalca bir şey yapmazlar. Eğer yaparlarsa daha önce kimsenin ödemediği bir bedeli öderler” yanıtını verdi.

Trump, İran’a ait insansız hava aracını ABD’nin düşürüp düşürmediğiyle ilgili bir soru üzerine ise “Hiç şüphe yok. Biz düşürdük.” yorumunda bulundu. Donald Trump’ın, aynı soruyu yönelttiği ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da “O İHA’yı biz düşürdük, bundan kuşkumuz yok” ifadesini kullandı.