İran Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, ABD'nin İran'a ait İHA'yı düşürdükleri iddiasını yalanladı

İran Silahlı Kuvvetleri tarafından bugün yapılan açıklamada, ABD’nin İran’a ait bir İHA’nın düşürüldüğünü duyurmasının ardından, Hürmüz Boğazı’ndaki İran’a ait tüm droneların güvenli bir şekilde üslere döndükleri bildirildi.

İran Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, ABD'nin İran'a ait İHA'yı düşürdükleri iddiasını yalanladı

İran Tesnim Haber Ajansı‘nın haberine göre İran Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Ebulfazl Şikarçi, ABD Başkanı Donald Trump’ın iddialarının aksine, Hürmüz Boğazı’ndaki İran’a ait tüm İHA’lar güvenli bir şekilde üslere döndü. Aralarında Trump’ın bahsettiği İHA da bulunuyor. Tüm İHA’lar, daha önceden planlanan keşif misyonlarını yerine getirip kontrol yaptıktan sonra güvenle üslerine döndü. USS Boxer ile fiili bir çatışma yaşandığını gösteren herhangi bir rapor da bulunmuyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan IRNA Haber Ajansı‘nın haberine göre İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hürmüz Boğazı’nda ya da başka bir yerde herhangi bir İHA kaybetmedik. USS Boxer’ın yanlışlıkla kendi İHA’sını vurmuş olmasından endişe ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Trump ise dün yaptığı açıklamada, İHA’nın uzaklaşması için defalarca uyarıldığını, bu durumun, ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait USS Boxer amfibik saldırı gemisi ve mürettebatının güvenliğini tehdit ettiğini belirtmişti.