İran Petrol Bakanı'nda ABD'ye: Yasa dışı yaptırımlara uymayacağız

İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zengene, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran Petrol Bakanı'nda ABD'ye: Yasa dışı yaptırımlara uymayacağız

İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zengene, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Zengene, yaptırımların tamamen yasa dışı olduklarını vurgulayarak ‘yaptırımlara uymayacaklarını’ belirtti.

İran Petrol Bakanı Zengene ile Irak Petrol Bakanı Samir el-Gazban, Bağdat’ta bir araya geldikleri görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi.  Görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan Zengene “Bugün, özellikle petrol meselesinde Irak ile iş birliğimizi nasıl geliştirebileceğimizi konuştuk.” ifadelerine yer verdi. Irak’a ihraç edilen doğal gaz miktarını artırabileceklerini belirten Zengene, ABD tarafından İran’a yönelik uygulanan yaptırımlara da değinerek  “İran’a karşı yasa dışı yaptırımlara uymayacağız” dedi.

Irak Petrol Bakanı Thamer Ghadhban ise görüşmeye yönelik İranlı mevkidaşı ile enerji meselesine odaklandıkları açıklamasında bulundu. Ghadhban ”Irak, hükümetin programları doğrultusunda İranla petrol, gaz ve elektrik gibi enerji alanlarındaki iş birliğini geliştirmek istiyor” sözlerine yer verdi.