Irak'ta hükümet karşıtı gösteriler: Onlarca kişi hayatını kaybetti

Irak'ın başkenti Bağdat ve güney kentlerde bugün yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerde ölü sayısı yükseliyor. Yapılan son açıklamaya göre hayatını kaybedenlerin sayısı 30'a çıktı.

Irak'ta hükümet karşıtı gösteriler: Onlarca kişi hayatını kaybetti

Irak’ta başkent Bağdat başta olmak üzere ülkenin bazı kentlerinde yaşanan hükümet karşıtı protestolarda ölenlerin sayısı hızla artıyor.

Irak Bağımsız İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, güvenlik mensupları ve siyasi parti binalarını koruyan güçler ile göstericiler arasında yaşanan olaylarda, gündüz saatlerinde yapılan açıklamalara göre hayatını kaybedenlerin sayısının 5 olduğu belirtilmişti. Gelen son haberlere göre bu sayısı akşam saatlerinde en az 24’e ulaştı. Anadolu Ajansı ise sayının 30 olduğu haberini geçti.

Olaylarda çoğu açılan ateş ve atılan gaz kapsülleri nedeniyle olmak üzere aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu 2 bin 47 kişi yaralandığı aktarılıyor.

Irak Başbakanı Abdül Mehdi, yaşanan protestolar üzerine bugün yaptığı açıklamada bir kabine değişikliği yapıp seçim yasalarını değiştireceğini söylemişti.

Irak’ta neoliberal politikalar sonucu işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliği nedeniyle 1 Ekim’de patlak veren ve yaklaşık bir hafta boyunca devam eden gösteriler bugün yeniden başlamıştı.