Irak Cumhurbaşkanı Salih'ten 'saldırı' açıklaması: Çete ve yasa dışı örgütlerce yapıldı

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Bağdat’ta dün gece düzenlenen gösterilere yönelik saldırıların arkasında çete ve yasa dışı örgütlerin olduğunu ifade etti.

Irak Cumhurbaşkanı Salih'ten 'saldırı' açıklaması: Çete ve yasa dışı örgütlerce yapıldı

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Bağdat’ta dün gece düzenlenen gösterilere düzenlenen saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Salih, göstericilere yönelik saldırıların arkasında yasa dışı örgütlerin olduğunu savundu.

Salih, dün gece Bağdat’taki El-Hıllani Meydanı’nda göstericilere yönelik saldırılara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, olaydan derin üzüntü duyduğunu belirterek, vatandaşların hayatını kaybetmesi ve yaralanmasına neden saldırının çete ve yasa dışı örgütlerce işlendiğini ifade etti. Protestocuların barışçıl gösteriler düzenleme hakkının bulunduğunu ve can güvenliklerinin korunmasının da emniyet güçlerinin sorumluluğunda olduğunu hatırlatan Salih, faillerin yargı önüne çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Bağdat’ta dün gece kimliği belirlenemeyen kişilerce göstericilere ateş açılması sonucu en az 16 kişi hayatını kaybetmişti.