Instagram’a cinsiyetçi yaklaşım iddiası

Instagram, cinsiyetçi yaklaşım suçlamaları ile gündemde

Instagram’a cinsiyetçi yaklaşım iddiası

Popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, cinsiyetçi yaklaşım suçlamaları ile gündemde. Geçtiğimiz günlerde üyeliği bulunmayan kullanıcıların erişimlerini kısıtlayan platform, beğeni sayısını gizleme özelliğini de kısa zaman önce kullanıma açmıştı. Amerikalı şirket şimdi ise cinsiyetçi algoritmaları iddiası ile gündemde. Instagram hakkındaki bu suçlamalar, özellikle kadınlar tarafından dile getirildi.

KADIN KULLANICILAR CİNSİYETLERİNİ ERKEK OLARAK DEĞİŞTİRDİ

Birçok kadın Instagram kullanıcısı, Nisan ayında ortaya çıkan bir algoritma yüzünden profil ayarlarından cinsiyetini “erkek” olarak değiştirmeye başladı. Instagram konu ile ilgili “Uygun olmayan içeriklerin yayılmasını azaltmak istiyoruz ancak Instagram’ın topluluk önergelerine aykırı değiliz. Bu tür yayınların keşfedilmelerini ve etiket sayfalarında öne çıkmalarını sınırlandırıyoruz. Örneğin müstehcen içerikler paylaşan bir hesabın profiline girdiğiniz zaman bu içerikleri görmeye devam edebilirsiniz fakat bu tür içerikler keşfet veya hashtag sayfalarında topluluk tarafından görünmeyebilir” açıklamalarında bulundu.
Instagram, bu uygulamanın “insanları güvende tutma girişimi” olduğunu söylese de kullanıcılar bu durumdan oldukça şikayetçi. İnsanları güvende tutmaktan bahsederken kadınları izole eden bu yaklaşım tepkilerin odak noktası.