İnşaat işçileri aylardır ücretlerini ödemeyen Gentes’i protesto etti

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve altı aydır maaşlarını alamayan inşaat işçileri grubun İstanbul'daki genel merkezinin kapısına dayandı.

İnşaat işçileri aylardır ücretlerini ödemeyen Gentes’i protesto etti

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve ücretleri ödenmeyen İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi işçiler, grubun genel merkezinin bulunduğu İstanbul Ticaret Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında konuşan İYİ-SEN Genel Başkanı Ali Öztutan, “Gentes firmasının yöneticileri burada rahat rahat otururken inşaat işçileri yoksulluğa ve sefalete mahkum edilmek isteniyor. Ne Gentes işçileri ne İYİ-SEN bu sömürüye bu yoksulluğa, patronun işçiyi köle gören zihniyetine boyun eğmeyecek. İnşaat işçisi hakkı olanı, alınterini istiyor. Hem Gentes şirketler grubunu hem de Aile ve Çalışma Bakanlığını buradan uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.

“KÖLELİĞE MAHKUM OLMAYACAĞIZ”

Daha sonra, ücretlerini alamayan işçilerden Murat Furtuna basın açıklamasını okudu. Açıklamada, “Gentes Şirketler Grubu geçen 6 aylık sürede biz işçilerin alacaklarını her defasında ödeyeceğinin sözünü vererek aylarca bizi oyaladı ve içeride kalan maaşlarımızı ödemedi. Ücretlerimiz gasp edildiği gibi aylardır patronun kayıtsız davranışlarına şahit olduk. Memleketimizi ve ailemizi geride bırakmak zorunda kalan insanlık dışı koşullarda ekmek parası kazanmak için çalışan biz işçiler, patronlar tarafından sömürünün esiri haline getiriliyoruz.” denildi.

“Patronlar biz inşaat işçilerinin emeğini ve alın terini baskıyla, oyalayarak, sözlerini tutmayarak gasp etmeye çalışıyor. Bizlerle birlikte ailelerimiz yoksulluğa mahkum edilmek isteniyor. Biz işçiler, köleliğe, yoksulluğa mahkum olmayacağız. Hakkımız olanı istiyoruz ve hakkımızı almak için tüm meşru mücadele yöntemlerine başvuracağız.” ifadeleri kullanılan açıklamada, “Buradan Gentes Grubunu uyarıyoruz. Derhal birikmiş tüm ücretlerimiz yatırılsın” çağrısı yapıldı.