İngiltere'de bir tırın içinde bulunan 39 cesede ilişkin olayda yeni gelişme

İngiltere'nin Essex bölgesinde, bir tırın içerisinde 39 cesedin bulunduğu olaya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir kişi daha gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 5'e yükseldi.

İngiltere'de bir tırın içinde bulunan 39 cesede ilişkin olayda yeni gelişme

İngiltere’nin Essex bölgesinde, bir tırın arkasında 39 kişinin ölü bulunmasıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 5’e yükseldi. Olaya ilişkin tırın sürücüsünün de, 39 kişiyi öldürme ve insan kaçakçılığı suçlamasıyla pazartesi günü mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi.

Olayla bağlantılı olduğu şüphesiyle aranan 20 yaşlarındaki bir kişi, İrlanda’nın başkenti Dublin’de gözaltına alındı. Böylece tırın sürücüsü dahil soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 5’e çıktı. Ayrıca 25 yaşındaki sürücü Maurice Robinson’ın 39 kişiyi öldürme ve insan kaçakçılığı suçlamasıyla pazartesi günü mahkemeye çıkarılacağı duyuruldu.

Olayın meydana geldiği 23 Ekim’de yapılan açıklamalarda 8’i kadın 39 kişinin Çinli olduğu duyurulsa da ailelerin beyanları çerçevesinde kurbanların büyük çoğunluğunun Vietnamlı olabileceği üzerinde duruluyor.

Vietnam’ın Londra Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada da, yakınlarından haber alamayanlar için özel bir telefon hattının açıldığı kaydedildi.