İnce'den 'tezkere' yanıtı: gönül rızası ile evet derdim

İnce, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin soruya, "Ben grupbaşkanvekili olsaydım o tezkereye gönül rızası ile 'evet' derdim. Barış Pınarı Harekatı'na destek veriyorum" diye yanıt verdi.

İnce'den 'tezkere' yanıtı: gönül rızası ile evet derdim

CHP’nin 2018 Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CNN TÜRK’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında sorulara yanıt verdi.

Muharrem İnce, Türkiye’nin Suriye’de düzenlediği askeri harekatla ilgili tutumu konusunda “Ben grupbaşkanvekili olsaydım o tezkereye gönül rızası ile ‘evet’ derdim. Barış Pınarı Harekatı’na destek veriyorum” ifadelerini kullanarak partisinin çizgisiyle aynı noktada olduğunu gösterdi.

İnce konuyla ilgili sözlerinin devamında “Dış dünyanın algıladığı yanlış işler var. Askeri operasyonu devletimiz düzgün hazırlamış. Siyasi ayağını ihmal etmiş. Propagandasını yapamamış. Geçtiğimiz günlerde AB Parlamentosu’nda sosyalist milletvekilleri ile görüştüm. Herkes bize ‘işgalci’ diyor. Onlara şunu anlattım. ’10 bin kilometreden gelen ABD’ye işgalci demiyorsunuz. Sınırlarımızda cereyan ediyor olay Türkiye güvenliğini sağlamak istiyor bize işgalci diyorsunuz.’ dedim. Türkiye bu ayağını ne yazık ki eksik bırakmış”açıklamasında bulundu.