İnce: Tekrar aday gösterilirsem hakkın yerini bulacağına inanıyorum

"Ben tekrar aday gösterildiğimde hakkın yerini bulacağına inanıyorum. Bunlar benim kişisel görüşlerim. Aynı zamanda bugünkü politik faaliyetlerimin amacıdır"

İnce: Tekrar aday gösterilirsem hakkın yerini bulacağına inanıyorum

CHP’nin 2018 yılındaki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, hakkındaki Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiaları ile ilgili konuştu. İnce,  “Tekrar aday gösterilirsem hakkın yerini bulacağına inanıyorum” dedi. İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylığı için ise, “Halk yanındadır, ben de tüm gücümle yanındayım”  ifadelerini kullandı.

CHP’de sıradan bir üye olmanın dışında bir statüsünün olmadığını söyleyen İnce, “Politikanın içindeyim. Politika, belirlenmiş hedeflere ulaşmak için yapılır. Ben 2014’te genel başkan adayı olduğumu açıkladığımda, partimin önüne “Türkiye’yi CHP yönetmelidir, CHP iktidar olmalıdır” hedefini koydum.” diye konuştu.

Sözcü yazarı Uğur Dündar’a konuşan İnce’nin görüşleri şöyle:

“16 Nisan referandumu ile iktidar artık TBMM çoğunluğu içinden çıkmıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonucunda belirleniyor. 24 Haziran 2018 seçiminde partim adına cumhurbaşkanlığına aday gösterildim. Kişisel olarak kendimi başarılı görsem de Türkiye’yi yönetme görevini devralamamış olmaktan dolayı kendi kişisel başarımın bir önemi olmadığını düşünüyorum. Ama bu seçimde birçok şeyi başardık. Sosyal demokratlar güçlü biçimde daima halkın değiştirilebileceğine inanırlar. Bu seçim bu değişimin güçlü işaretlerini bize sundu. Ben tekrar aday gösterildiğimde hakkın yerini bulacağına inanıyorum. Bunlar benim kişisel görüşlerim. Aynı zamanda bugünkü politik faaliyetlerimin amacıdır. Ama partimin bunu nasıl değerlendireceği elbette ki seçim tarihi yaklaştıkça belli olacaktır”