İmamoğlu’nun veri kopyalama kararına durdurma

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İmamoğlu'nun talimatıyla yapılan kopyalama işleminin "amacı bildirilinceye kadar" yürütmesini durdurma kararı verdi.

İmamoğlu’nun veri kopyalama kararına durdurma

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediyenin dijital veri tabanının kopyalanması talebinin yürütmesini durdurdu.

Başvuruyu AKP’li İBB Meclisi Üyeleri Yüksek Akyol ve Ömer Faruk Kalaycı yaptı.

Mahkeme ara kararla İmamoğlu’nun talimatında kopyalama işleminin hangi sebeple istendiğinin belirtilmediği ve kopyalama işlemine neden ihtiyaç duyulduğunun mahkemeye bildirilmesini istedi.

İşte mahkemenin kararı:

İBB’DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kararla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Değerli basın mensupları; Bazı basın yayın organlarında İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 18.04.2019 tarihli genelgesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildiği görülmüştür. Kurumumuza henüz bu yönde bir resmi tebligat yapılmamıştır. Resmi tebligat yapılınca gereği yapılacaktır.”

‘BAŞKANIN İŞLEMİNİ DURDURMAK YERİNE, KEŞKE ‘YÜRÜTENLERİ’ DURDURSAYDINIZ’

Karara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, İmamoğlu’nun resmi verileri güvenceye aldırtmak için kopyalatmak istediğini söyleyerek, “İstanbul’daki bir mahkeme “yürütmeyi durdurma” kararı alıyor. Nedir bu panik, nedir bu telaş? Ekrem başkanın işlemini durdurmak yerine, keşke ‘yürütenleri’ durdursaydınız” dedi.

“Verilerin kopyalanmasının bir başka amacı da her şeyi kayıt altına almak, dışarıdan silme – yükleme gibi müdahaleleri de engellemektir” diyen Yarkadaş, “AKP hani “yargı vesayeti”ne karşıydı? Başkan, kuruma yönelik tasarrufta bulunamayacak mı?” ifadelerini kullandı.