'İmamoğlu'nu destekleyen cemaate Mezarlıklar Müdürlüğü'nün kadroları verildi'

AKP'li yazar Süleyman Özışık, CHP'yi desteklediğini belirttiği bir cemaatin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan 'Mezarlıklar Müdürlüğü’ndeki kadroları isteriz' talebinde bulunduğunu ve bu isteğin yerine getirildiğini öne sürdü. Özışık, bir CHP'li ilçe belediye başkanının ise ölümle tehdit edildiğini iddia etti.

'İmamoğlu'nu destekleyen cemaate Mezarlıklar Müdürlüğü'nün kadroları verildi'

Işıkçılar tarikatının gazetesi Türkiye’de, CHP’li ve HDP’li belediye başkanlarının hedef alındığı bir köşe yazısında ilginç iddialara yer verildi.

Gazetenin AKP’li yazarı Süleyman Özışık, kaynaklarını açıklamadığı iddialarında İstanbul’da bir CHP’li ilçe belediye başkanının makamında “Bize verdiğiniz sözleri tutmazsanız sizi sokağa çıkarmayız” diyerek ölümle tehdit edildiğini öne sürerken diğer iddiasında ise bir cemaatin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan “Mezarlıklar Müdürlüğü’ndeki kadroları isteriz” diye talepte bulunduğunu iddia etti.

Özışık’ın ismini vermediği cemaatin Süleymancılar olduğu sanılıyor.

Özışık’ın “Bu daha başlangıç” başlıklı yazısında o bölüm şöyle:

“Kemal Kılıçdaroğlu bir talimat göndermiş il ve ilçe teşkilatlarına. “İlk iki yıl belediye başkanlarımıza iş için, ihale için baskı yapmayın. Biraz sabredin, sonra gereken neyse yaparsınız” demiş.17 yıldır bugünleri bekleyenler isyan ve itiraz ediyor bu işe.
HDP deseniz, CHP’nin kazandıkları belediye başkanlarının tepesine çökmeye başladılar. İstanbul’da adını vermeyeceğim bir ilçenin belediye başkanını makamında ölümle tehdit edip, “Bize verdiğiniz sözleri tutmazsanız sizi sokağa çıkarmayız” demeye başladılar.
CHP ve İmamoğlu’na destek veren bir cemaat var mesela. İsmini zikretmeye gerek yok, biliyorsunuz hangi cemaat olduğunu. “Mezarlıklar Müdürlüğü’ndeki kadroları isteriz” dediler ve istediklerini elde ettiler. E, bunun İYİ Partisi var, Saadet’i var ve tabii ki diğer irili ufaklı partileri var.
Bunlar da babasının hayrına destek vermedi değil mi?
Hele bir 6 ay geçsin, siz asıl o zaman neler olduğunu göreceksiniz.”