İmamoğlu'ndan Soylu'ya yanıt: Ahmak, 31 Mart'ta seçimi iptal edenlerdir

İBB Başkanı İmamoğlu, Bakan Soylu'ya yanıtında "“Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye." dedi.

İmamoğlu'ndan Soylu'ya yanıt: Ahmak, 31 Mart'ta seçimi iptal edenlerdir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Strasburg’daki Avrupa Konseyi’nde yaptığı konuşma üzerinden kendisine isim vermeden “ahmak” diye hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’na yanıt verdi.

Gazetecilerin konu ile ilgili sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, “Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye. Seviyesine inmeyeceğim bir alan bu. Seçim sürecinde de seviyesine inmeyeceğimi defalarca dile getirmiştim. 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Daha çok haddini bilen bir tavrı olmadığı için Allah’a havale ediyorum.” dedi.

Strasburg’daki konuşmasını savunan İmamoğlu, “Ben orada memleketimle ilgili çok değerli, çok güzel tespitler yaparak, savunmamı da yaparak, Avrupa’yı sorumluluğa da davet ederek cümleler kurdum. Üzücü. Bir İçişleri Bakanı’na yakışmadı” ifadelerini kullandı.