İmamoğlu'ndan Soylu'nun suçlamalarına yanıt

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine yönelik suçlamalarına yanıt verdi.

İmamoğlu'ndan Soylu'nun suçlamalarına yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun suçlamalarına yanıt verdi. İmamoğlu, Diyarbakır ziyaretine ilişkin Soylu’nun eleştirilerine ilişkin ”Türkiye Cumhuriyeti’nin bir belediye binasına gittim ben. Türkiye Cumhuriyeti hukukun, adalet sisteminin seçime girmesinde hiçbir sorun yoktur dediği kişiyi ziyaret ettim.” sözlerine yer verdi.

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Üzüldüğüm taraf devlet adamlığı diye bir tanımımız vardır bizim. Çok düşünüp az konuşmayı gerektiren bir pozisyon. Çünkü sizi milyonlarca insan dinliyor etkileniyor. Hatta dünya dinliyor. Dünya dinleyince ülkemiz adına yorum yapıyor. Dolayısıyla ülke içinde söylenen her cümle bizi ilgilendiriyor. İyi ya da kötü siyaset alanı bu anlamda büyük bir düzelmeye muhtaç. Herkesin dikkatli konuşmaya, insanları oturduğu yerden koltuğunu kullanmadan süreç yönetmeye ihtiyacı var.”

”Başta da dediğim gibi önemsememiştim, polemik yapılıyor demiştim, ben de polemikten beslenmediğimi ifade etmiştim, hala o noktadayım. Devlet adamlığının gerektirdiği hususu istiyorum. Söylenen sözler üzücüydü.”

‘SEÇİLEN KİŞİYİ ZİYARET ETTİM’

”Bu da bir polemik, çok acı. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir belediye binasına gittim ben. Türkiye Cumhuriyeti hukukunun, adalet sisteminin ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak seçime girmesinde hiçbir sorun yoktur’ dediği, ve seçilen kişiyi ziyaret ettim.”

‘ATATÜRK POSTERİNİ HEDİYE EDEMEYEN UTANSIN’

”Ben Türkiye Cumhuriyet sınırlarında hangi metrekaresinde kim yaşıyorsa ben ona Atatürk posteride hediye ederim, Türk Bayrağı da hediye ederim. Milli duygularımı işaret eden herşeyi hediye ederim. Hediye edemeyen utansın. Siyaset mecrası olarak gidep orada farklı dil kullanarak oy isteyenler utansın. Benim öyle bir dilim yok ki ben burada nasıl konuşuyorsam, Diyarbakır’da da aynı konuşuyorum. Çünkü herkes benim vatandaşım. 82 milyon insan benim yurdunu seven vatandaşım.”

”Devlet büyükleri, devletinde yaşayan milletine öyle bakmazsa, hiçbir sorunu çözemez. Biz Türkiye’de hukuku uygun her kurumun, demokrasinin her parametresinde bulunan siyasi partilerin kuruluşların güçlenmesini sağlamalıyız. Terör örgütleri bu ülkede hakim olamasınlar. Benim yaptığım tümüyle hukuka uygundur.”

‘ARAÇLARIN UYDU TAKİP SİSTEMLERİ NEDEN KAYITTAN ÇIKARILDI’

”Yenikapı’ya yarın ya da öbür gün gideceğim. Benim oradaki araçlarla fotoğraf çektirme diye bir çabam olmaz. Amacım bu şehrin israfını engellemek. Ben utanıyorum onları mı göstereceğim? O kadar hizmet fazlası aracın gereği neydi? Teknik raporları arkadaşlarım hazırlıyor. Bazı kurum, kuruluş hatta ailelere neden araç tahsis ediliyor. Arkadaşlarım o bakımdan açıklayacaklar. Niye araçların uydu takip sistemleri belli bir dönemde kayıt altından çıkarılsın? Memleketin malına biz gözümüz gibi bakacağız. İsrafın bedeli herkesle paylaşılacak.”

”Şahıslardan belediyeye araç kiralayamaz. Bana ulaşmış bir bilgi yok. Çekecek farkları var mıdır? Bilmiyorum. Derhal gelip araçlarını alabilirler. Araç kira bedeli ve yakıt masrafları açıklanacak.”