İmamoğlu'ndan saldırıya uğrayan Göknur Damat'a ziyaret: 'Sen misin o yürekli' dedi, bıçağı sapladı

Ekrem İmamoğlu'na destek olduğu için bıçaklı saldırıya uğrayan Göknur Damat, "Evimin bir üst sokağında yanıma bir adam geldi ve, 'Sen misin o yürekli' dedi ve bıçağı sapladı. Ben karnımdan bıçaklandım sandım." dedi.

İmamoğlu'ndan saldırıya uğrayan Göknur Damat'a ziyaret: 'Sen misin o yürekli' dedi, bıçağı sapladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, kanser tedavisi gören ve ‘manevi kızım’ dediği Göknur Damat, İBB seçimlerinin iptal edilmesinin ardından Ekrem İmamoğlu‘na destek vermesi sonrası bıçaklı saldırıya uğradı. İmamoğlu, Göknur Damat’a bugün Tekirdağ’daki evinde ziyarette bulundu.

Saldırıyı kınayan İmamoğlu, “Bir linç kültürünün toplumda yer etmesi hepimizin sorunu. Göknur’a bu işi yapan kişinin mutlak bulunması konusunda hızlıca emniyet birimlerimizin ciddi bir araştırma yapması şart olmuştur” dedi.

İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili Göknur hür iradesiyle aklıyla fikriyle bir karar vermiş. Birine destek oluyor. İstanbul’da yaşamıyor olabilir, ben onun olmasını istiyorum diyor. Bir dekont paylaşıyor. Her şey çok güzel olacak diyor. Ne var burada? Birini mi kötüledi, birine hakaret mi etti, bir şey mi yaptı? Yok. O bakımdan toplum vicdanı dediğimiz çok önemli. Neticede sevgili Göknur bir saldırıya uğruyor. Neden? Toplum öyle bir hale getirilmiş ki, sosyal medya üzerinden yayılan ve yaydırılan bir takım işler, öfkeler, hakaretler belki onun etkisi altında kalan birisi, belki onu yapanlardan birisi, bilemem. Ama neticede hepimizi rahatsız eden, üzen bir olayla karşı karşıyayız. Allah korumuş. Sağlığından dolayı çok mutluyum. Kendisine geçmiş olsun diliyorum.”

OLAYI ANLATTI

Göknur Damat, kendisini bıçaklayan kişinin önce, “Sen misin o yürekli” dediğini, ardından bıçakla saldırdığını anlattı. Damat’ın açıklamaları şöyle:

“Siyasete gerçekten alet olmak istemiyorum. Ben makyözüm. Şampiyonluklarım var bunların konuşulması lazım. Kanser oldum, tüm kanser hastalarına ışık olabilmek için Cumhurbaşkanına gittim, onun yanında olmaktan mutluluk duydum. Ama ben parti tutmam. Ben kişilik tutarım. Kişinin fikri benim fikrime yatkınsa onu desteklerim. A parti, B parti önemli değil. Kanser hastaları son 3-4 yılda daha fazla konuşulur oldu, onlar için elçi oldum. Ben parti tutmuyorum. Makyözüm ben. 3 gündür sosyal medyada linç ediliyorum. Ne ilacımı içebildim, ne yemek yiyebildim. Ne yaptım ki ben dediğim anda dışarı çıktım. Evimin bir üst sokağında yanıma bir adam geldi ve, “Sen misin o yürekli” dedi ve bıçağı sapladı. Ben karnımdan bıçaklandım sandım. Sivil toplum örgütleri nerede? Kadına şiddettir bu. Kendi hür iradem var ve kadınların da korkusuz olmasını istiyorum. Sanki bugün öyle bir şey oldu ki, Türkiye sallandı Göknur Damat yüzünden.”