İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: 'Sandalyesi sallanıyor' dediler, senin de koltuğun sallanıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimleri kazanması adına yapılan davette yaptığı konuşmada Erdoğan'a 'Sandalyesi sallanıyor dediler, senin de koltuğun sallanıyor' diyerek seslendi.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: 'Sandalyesi sallanıyor' dediler, senin de koltuğun sallanıyor

Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü İmamoğlu’nun İBB seçimlerini kazanmasının ardından dün akşam Kandilli’deki evinde yemek verdi.

Yemeğe CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı, yabancı diplomatlar, Ahmet Türk, Celal Doğan, Yorgo Papandreu, CHP milletvekilleri ve bazı belediye başkanlarının katıldı.

Yemekte yaşananları köşesine taşıyan Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, İnönü’nün yemekte Beştepe’de büyükşehir belediye başkanlarıyla AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı toplantıda İmamoğlu’nun sandalyesinin kırılmasına gönderme yaptığını yazdı.

İnönü’nün konuşmasının ardından sözü alan İmamoğlu’nun da ‘kırık sandalye’ gündemine gönderme yaptığını belirten Küçükkaya, İBB Başkanı’nın “Sandalyesi sallanıyor dediler, senin de koltuğun sallanıyor” ifadesini kullandığını, bu sözlerin büyük alkış aldığını yazdı.

Geceye katılan konukların en fazla alkışladığı ismin Ahmet Türk olduğuna dikkat çeken Küçükkaya, İmamoğlu’nun Ahmet Türk’ün bulunduğu masaya, Diyarbakır’daki ziyareti anımsatarak, “Ahmet Türk’ü bir kez daha kucaklamak istiyorum” diyerek geldiğini aktardı.