İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Kim terörist?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün kendisini Diyarbakır ziyareti üzerinden hedef alan Erdoğan'a "Kim 'terörist'? Kim 'terör örgütüne üye'? Yani, bu ispat ister, bu aynı zamanda bir iftira içerir." diye yanıt verdi.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Kim terörist?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevden alınan HDP’li eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ve HDP’li eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile görüşmesine dair açıklama yaptı.

İmamoğlu, bir gazetecinin konuyla ilgili sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Bütün incelemeleri yapmış, bizim vatandaşımızdır dediği, hiçbir sorunu, sıkıntısı yoktur seçime girebilir dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarıyla görüştüm. Kameraların önünde görüştüm. Nerede görüştüm? Türkiye Cumhuriyeti’nin belediyesinde görüştüm. Orada yine seçilmiş bir belediye başkanı vardır. Kim o? Yine Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun bir seçime girmiş, kazanmış ve o ilçeyi, Diyarbakır’ın bizim şehrimizi, ilçemizi yöneten Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyla görüştüm. Kim ‘terörist’? Kim ‘terör örgütüne üye’? Yani, bu ispat ister, bu aynı zamanda bir iftira içerir. Çok acı ve gerçekten şaşkın bir şekilde bu süreci izliyorum, üzülüyorum gerçekten üzülüyorum memleketim adına Türkiye Cumhuriyeti’nin 82 milyon vatanseveri adına üzülüyorum.”

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dünkü konuşmasında İmamoğlu’nu Diyarbakır ziyareti üzerinden hedef alarak “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Diyarbakır’da kimlerle, neyi konuşuyor? Bakıyorsunuz, teröre bulaşmış olanlarla el ele. Terör örgütüne tavır koyamayandan belediye başkanı olmaz, siyasetçi hiç olmaz” ifadelerini kullanmıştı.