İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: İstanbul’la meşgul olmasın, insanlar intihar ediyor işsizlikten

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Bakın ülkede 10-11 insan intihar ediyor işsizlikten, ekonomi problemlerinden; üzülüyoruz

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: İstanbul’la meşgul olmasın, insanlar intihar ediyor işsizlikten

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da su sorunu baş gösterdiğini öne sürerek, kendisini “Madem bu horona girdiniz, çözeceksiniz bu işi” diye eleştiren AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Kendimden daha iyi horon oynayan bir siyasi bilmiyorum; inşallah bir gün aynı halkada horon da oynarız” diye yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu, “İSMEK’ler kapatılıyor” iddiasına ilişkin konuştu. İSMEK’te bir geçiş süreci olduğunu belirten İmamoğlu, “Bu bir geçiş süreci. Daha sağlıklı ve verimli, mevsimlik çalışandan daha çok sürekli çalışan yapısına kavuşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, İstanbul Davutpaşa’daki İSMEK Pastacılık ve Fırıncılık Okulu’nda incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından İmamoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İSMEK Pastacılık ve Fırıncılık Okulu’nu inceleyen Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’ın yerel seçimler öncesi İstanbul için yaptığı “2040’a kadar hiçbir su problemi yok” açıklamasını hatırlattı.

SÖZÜNE İLTİMAT ETTİK

“Biz de sayın Cumhurbaşkanı’nın sözüne itimatla göreve geldik, ama öyle değilmiş. Ne yazık ki üç-beş aylık kuraklıkla sıkıntı çekebilir İstanbul” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Niye yanıltılmış sayın Cumhurbaşkanı? Bence onun hesabını sorsun. Yani ilgili kurumlar; bu DSİ olabilir. Mesela DSİ Genel Müdürü ne yapıyor, İstanbul’un barajları ile ilgili? Bence bunlarla ilgili bir denetim başlatsın. Bir rapor istesin. Umudum budur. Biz, görevimizi yapıyoruz. Ama hatırlatmak isterim: Bizim işimiz var, işimize bakalım, ama sayın Cumhurbaşkanı da İstanbul’la meşgul olmasın. Bakın, ülkede 10-11 insan intihar ediyor işsizlikten, ekonomi problemlerinden; üzülüyoruz. Gerçekten ülkenin bazı travmaları var. Gerçekten İstanbul’la yorulmasın, bize destek olsun. Biz işimizi yapalım, Sayın Cumhurbaşkanı ülkenin bütüncül sorunlarına odaklanırsa birbirimizi destekleyen ve ülkenin ve milletimizin mutluluğuna refahına beraberce katkı sunmuş oluruz.”

Gelecek yıl için İstanbul’un su sorunu olmadığını belirten İmamoğlu, İstanbul’un su ihtiyacıyla ilgili bugüne kadar ihmal edilmiş konulara çözüm getirileceğini ifade etti.