İmamoğlu'ndan Diyarbakır'da 'kayyım' açıklaması: Bedelini en ağır şekilde öderler

Diyarbakır'a ziyarette bulunan Ekrem İmamoğlu, HDP'li belediyelere kayyım atanmasına ilişkin açıklamalarda bulunarak ''Kendi iradesini milletin iradesinden üstün görme gafletine düşenler bunun bedelini en ağır şekilde öderler.'' dedi.

İmamoğlu'ndan Diyarbakır'da 'kayyım' açıklaması: Bedelini en ağır şekilde öderler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Diyarbakır’a ziyarette bulundu. Saat 11:30’da Diyarbakır Havaalanı’na gelen İmamoğlu, partisinin İl Başkanlığı’na geçerek burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında kayyım atamalarını eleştiren İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

”Diyarbakır’ın sıcak karşılaması bize bütün sıcaklığını havaalanında hissettirdi. Çok mutlu oldum, beni karşıladılar. Seçim öncesi bir gencimiz sosyal medyadan gelip kampanyanda çalışacağım, düğünümü erteliyorum demişti. Düğünümü seçimden sonra sizinle beraber yapmak istiyorum demişti. Bu sosyal medyada da baya gündem olmuştu. Mutlaka düğününe katılacağım demiştim. Böyle bir seyahat planlanmıştı. Diyarbakır üzerinden de geçerek selamlamayı arzu etmiştik. Tabii bu seyahat bir düğüne gidişin yanı sıra farklı anlamlar da kazandırdı.”

‘GÜNÜN SONUNDA DEMOKRASİ KAZANMIŞTIR’

”Çok değerli bir seçim süreci yaşadık. İstanbul’da bir nevi iki turu olması çok daha önem kattı.Vatandaşlarımızın büyük bir kısmının, demokrasiye sahip çıkma duygusu ispat olmuştur İstanbul’da. Vatanbaş nezdinde bunu söylüyorum. Günün sonunda demokrasi kazanmıştır.”

‘BEDELİNİ EN AĞIR ŞEKİLDE ÖDERLER’

”Hangi siyasi görüşten, hangi inançtan, hangi kökenden olursa olsun. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bizler bir kişinin, bir ailenin, bir grubun ya da bir kesimin değil milli iradesine uygun olarak yönetilme kararlılığını ortaya koymuş, bunun için bedeller ödemiş bir devletin vatandaşlarıyız. Böyle bir ülkede kendi iradesini milletin iradesinden üstün görme gafletine düşenler bunun bedelini en ağır şekilde öderler.”

‘KAYYIM ATAMASI GAFLET VE DELALETTİR’

”Seçilmiş belediye başkanlarının soyut ve hukukta karşılığı bulunmayan, kamu vicdanını ikna etmekten uzak sebeplerle görevden alınarak yerine kayyım atanması da ne yazık ki gaflet ve delalettir. Seçimle gelenin seçimle gitmediği yerde ne demokrasi olur ne de hukukun üstünlüğü kalır.”

“Ne yazık ki Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarına ve seçmenlerine yönelik ayrımcı tavır hepimizi üzmektedir.”

”İstanbul seçimlerini iptal ettirmek için iftira atan bir avuç azınlığın amacı israf düzenini sürdürmekti. Kayyuma devretmenin altında da israf düzenini sürdürmek var.”