İmamoğlu'ndan dikkat çeken Babacan ve Davutoğlu açıklaması

İmamoğlu, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu için "Geri adım atmamaları, bir inancı varsa geri adım atmamaları çok önemlidir. Türkiye'nin kararlı duruşlara ihtiyaç var." dedi.

İmamoğlu'ndan dikkat çeken Babacan ve Davutoğlu açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni parti kuracakları belirtilen Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na ilişkin DW Türkçe‘ye dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

İki ismin girişimlerinin “ihtiyaç”tan kaynaklandığını dile getiren İmamoğlu, “Buna karşılık vermemiz lazım. Siyaset güncel bir olay değildir. Ürettiğiniz siyasi mekanizmalar geleceği etkiler. Ben adım atarken öyle adım atıyorum. Bunların ihtiyaçtan doğduğunu düşünüyorum. Güçlü siyasi kimliklerin varlığı toplumlar açısından önemlidir” diye konuştu.

Davutoğlu ve Babacan için “Çok üst seviyede sorumluluk elde etmiş kişiler.” diyen İmamoğlu, “Toplumda nasıl bir karşılık bulacağını elbette zaman gösterir. Kararlı duruşlar siyasette çok önemlidir. Geri adım atmamaları, bir inancı varsa geri adım atmamaları çok önemlidir. Türkiye’nin kararlı duruşlara ihtiyaç var. Yeni bir siyaset diline, yeni bir yönetim anlayışına Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu hissediyorum.” ifadelerini kullandı.