İmamoğlu'ndan CNN Türk açıklaması: Medyaya da acıyorum

İmamoğlu, konuk olduğu programı keserek Erdoğan'ın etkinliğine bağlanan CNN Türk hakkında konuştu.

İmamoğlu'ndan CNN Türk açıklaması: Medyaya da acıyorum

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, önceki akşam konuk CNN Türk’e konuk olmuş, programı esnasında ise kanal yönetimi hiçbir açıklama yapmadan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ankara’daki programını yayınlamaya geçmişti.

Programın sunucu Buket Aydın konuyla ilgili olarak, programın canlı olmadığını, bu yüzden bir uyarı yapılmaksızın Ankara’ya bağlanıldığını savunmuştu. İmamoğlu ise konuyu, “Hanımefendinin bir suçu yok ama Türkiye’de sabah akşam konuşuyorlar. Adamlar program yapamıyor. Medyaya da acıyorum” şeklinde değerlendirdi.

İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Çatalca ilçesinde yaptığı konuşmada, “Akşam kestiler ama hanımefendinin bir suçu yok ama Türkiye’de sabah akşam konuşuyorlar. Adamlar program yapamıyor. Medyaya da acıyorum” yanıtını verdi. İmamoğlu, “Eşimle aldığımız bir karar, evde TV açtırmıyoruz. Ayarlayın, ben çıkınca açın, sonra kapatın. Artık gülelim” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu konuşmasına, “Benimle kavga etmeye çalışmasınlar, boş uğraşmasınlar. Ben hiç umursamam, ben sizinle moral bulurum, sıkıntıları konuşurum, çözümleri anlatırım, benim işim sizinle, benimle kavga arayanlarla değil. Mesela son bir cümle beni çok üzdü, onu söyleyeceğim burada. Sayın Cumhurbaşkanı şununla ilgili benim şunu dediğimi ifade etmiş. ‘Kovun gitsin’ demişim. Asla benim ağzımdan böyle bir şey çıkmadı. Şunu dedim bence de yakışıyor demek, ‘Yoruldular, İstanbul’da yoruldular. İstanbul’da ben söylemiyorum, onlar söylüyor metal yorgunluğu var dediler. Ben de ’emekli edin gitsinler, gönderin gitsinler’ dedim. Ama kovun demedim. Seçilmiş bir insan kovularak gönderilmez kardeşim. İstanbul’a gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olacağım” diyerek devam etti.

Herkesin oyunu almak için yola çıktığını söyleyen İmamoğlu, “Ben bu yola çıktığım itibariyle kötü kelime kullanmayacağımı söyledim. Dolayısıyla ‘kovun gitsin’ demedim duysunlar. Benimle vallahi kavga etmeye çalışmasınlar, efendim Ekrem İmamoğlu Sayın Cumhurbaşkanı’na cevap vermem öyle bir şey olmaz. Kaldı ki 1 Nisan’dan sonra o görevine devam ediyor, beraber işbirliğimiz olacak, hatta iddiam var o da 5 yıl sonra bana oy verecek. Ben herkesin oyunu almak için yola çıktım” diye konuştu. İmamoğlu Erdoğan’ı da bizzat ziyaret etmiş ve oyuna talip olduğunu dile getirmişti.