İmamoğlu'na şimdi de 'cepçi' kumpası

AKP medyası ve Ak Troller, kim oldukları bilinmeyen iki kişinin çocukluk fotoğrafını CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu'na aitmiş gibi gösterip "Cepçiliğe küçüklükten başlamış" diyerek paylaştı.

İmamoğlu'na şimdi de 'cepçi' kumpası

YSK’nin İBB seçimlerini iptali kararı sonrası mazbatası elinden alınan CHP Adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik akıl almaz bir kara propaganda yöntemi daha devreye sokuldu.

CHP adayına yönelik kumpasın yönteminde bu kez kim oldukları bilinmeyen iki kişinin fotoğrafı kullanıldı. Eski olduğu görülen fotoğrafta, çok küçük yaştaki çocuklardan birinin diğerinin eline cebine sokmuş olduğu göze çarpıyor.

İşte belki ancak tebessüm edilip geçilebilecek bu fotoğraf, AKP’nin sosyal medyada içlerinde eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de bulunduğu trol ekibi ve bir kısım AKP medyası tarafından Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı bir paylaşımmış gibi haberleştirilerek yayınlandı. Üstelik fotoğrafa İmamoğlu adına “Albümü karıştırırken çocukluk fotoğrafımı buldum Soldaki küçük tatlı çocuk benim” notu da eklendi.

Yaygın şekilde ilk olarak Eşref Ziya Terzi isimli bir yandaş ünlünün paylaşmasıyla dolaşıma sokulan fotoğraf, daha sonra AKP adına talimatla paylaşım yapan çok sayıda trol hesap tarafından sosyal medya kullanıcılarının önüne servis edildi.

Daha sonra bu ‘trol’ler arasında, başkanlıktan alınması sonrası sosyal medyadaki ‘performans’ını kaldığı yerden devam ettiren Melih Gökçek de yer aldı.

Gökçek paylaşımında İmamoğlu’nu fotoğraf nedeniyle aklınca ti’ye alarak “Bu fotoğraf olmamış be İmamoğlu…Keşke twit hesabına bu fotoyu koymasaydın.. Hani 29000 oy farkı 13.000’e düştü ya…Kardeşinin cebine elini atan oylara da elini attımı diye düşünürse ne olacak?” ifadelerini kullandı.

Üstelik Gökçek’in paylaşımı, Akit gibi bazı yandaş yayın organlarında “Melih Gökçek fena ti’ye aldı! “Bu fotoğraf olmamış be İmamoğlu…” ifadeleriyle, gerçekmiş gibi haber haline getirildi.

BİRİ ‘KÖŞE’SİNE TAŞIDI, DİĞERİ PAYLAŞTI

Ve şimdi sıkı durun. Kime ait olduğu bilinmeyen ancak İmamoğlu tarafından paylaşılmadığı kesin olan fotoğraf, AKP’ye yakın İhlas medyasının tetikçiliğiyle öne çıkan ismi Fuat Uğur tarafından bir köşe yazısının konusu haline dahi geldi.

Yandaş isim, Türkiye gazetesinde, sözkonusu sahte paylaşıma atıfla ‘Soldaki küçük tatlı çocuk’ başlığını verdiği yazısında “Resimdeki “Çocuk Ekrem”e baktım, insanın yanaklarını sıkası geliyor. Çok şeker hakikaten.” derken “Gelgelelim, mesajı “Beni sevin anacım” olan bu küçüklük fotoğrafı, kaderin cilvesi olarak istemsiz bir bilinçaltı dışavurumunu (lapsus) içermekte” ifadelerini kullanıp köşesine şunları boca etti:

“Çünkü Küçük Ekrem, elini yanındaki kendinden büyük çocuğun cebine atmış. Bir şeyler aşırmakta suratındaki çaktırmama ifadesiyle. Bayram el öpmelerinde toplanan şekerler olabilir mi bu? Kimbilir, belki de. Ancak fotoğrafı gören herkesin aklına, soldaki küçük tatlı çocuğun, bugün “Oyları çalmakla” suçlanan bir partinin belediye başkan adayı olması ve kendisinin “Beylikdüzü Belediyesi’ndeki icraatları” nedeniyle ister istemez aynı düşünce gelmekte: “Demek ki bu işlere ta o zaman başlamış. Kardeşinin cebine el atan oylara da el atmış mıdır? İnsan 7’sinde neyse 70’inde de odur. Anlaşılan ta o zamandan Yetenekli Bay İmamoğlu olmaya adaymış vb…”

Sahte paylaşımı gerçekmiş gibi bütün bir köşe yazısını buna ayıran yandaş Uğur, sözlerinin devamında “İmamoğlu’nun bu paylaşımla koca bir çamı devirdi! Bundan pişman olmuş mudur bilemiyorum ama danışmanlarına ciddi bir fırça kaydığını az çok tahmin edebiliyorum.” diye yazdı.

Uğur’un yazısını İhlas grubuna ait TGRT’de program yaptıkları, aynı zamanda gazeteden de ‘köşe komşusu’ olan bir diğer tetikçi isim Cem Küçük de retweet etti (paylaştı).

Ortaya çıkan tablo, İBB üzerinden sağladığı dev rantı ve oluşturduğu çıkar ilişkisini eskisi gibi devam ettirmek isteyen AKP’nin kara propagandada sınır tanımayan yüzünü yeniden gözler önüne serdi.