'İmamoğlu'na mazbata' iddiasına Valilik'ten jet hızıyla yalanlama geldi

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, resmi olmayan sonuçlara göre yarışı önde tamamlayan CHP'li Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının bugün verileceğini ileri sürdü. İstanbul Valiliği ise, söz konusu iddiayı yalanladı.

'İmamoğlu'na mazbata' iddiasına Valilik'ten jet hızıyla yalanlama geldi

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine dair bir paylaşım yaptı.

Uğuroğlu, paylaşımında “İstanbul İl Seçim Kurulu Ekrem İmamoğlu mazbatasını hazırladı. Ekrem İmamoğlu bugün davet edilecek ve mazbatası verilecek. Kaynak İstabul Valiliği”​ iddiasında bulundu.

Uğuroğlu, daha sonrasında ise bir paylaşım daha yaparak “Kaynak konusunda tereddüt ve itirazlar geldi. Daha net ifade edeyim. Mazbatanın hazır olduğu İstanbul Valiliğinin seçim kurullarına görevlendirdiği güvenilir bir kaynaktan aldığım bilgidir. @TC_istanbul İstanbul Valiliğinden aldığım resmi bilgi değildir.” ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin İstanbul Valiliği ise kısa bir süre sonra açıklama yaptı. Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada “Gazeteci Orhan Uğuroğlu tarafından İstanbul Valiliği kaynak gösterilerek yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine dair paylaşım gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.