İmamoğlu'na AKP'den yeni 'soru': Ayasofya için söz mü verdin? Açıklamazsan...

AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Ekrem İmamoğlu'na "Başkan olduktan sonra, kiliseye çevireceğinize dair, Yunanlılara söz mü verdiniz, taahhütte mi bulundunuz? Açıklayın. Açıklamazsanız biz tüm belgeleriyle açıklayacağız.” diye yüklendi.

İmamoğlu'na AKP'den yeni 'soru': Ayasofya için söz mü verdin? Açıklamazsan...

Ekrem İmamoğlu’nu daha önce de “Soy ismini niye değiştirmiş? Kaç defa Yunanistan’a gitmiş gelmiş? Onu açıklasın.” diyerek hedef alan AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, son dönemde yaptığı çıkışlarla partisinin dinci ve kışkırtıcı kimliğini “en iyi” yansıtacak isimlerden biri olacağa benziyor.

Zira AKP’li vekil, İmamoğlu’na yönelik etnik göndermede bulunduğu sorularını bu kez daha da ileri götürerek, islamcıların uzun yıllardır ‘camiye çevrilsin’ talebinde bulunduğu Ayasofya Müzesi’ni de malzeme yaptı.

Bayram, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi:

“Beylikdüzü Belediye Başkanı tarafından düzenlenen ikinci vefa ödülleri töreninde, Yunan Eski Başbakanı Yorgo Papandreu’yu davet ettiniz mi? Plaket takdim ettiniz, vefa borcunuzu ödeniniz mi? Bu vefa borcunuz nedir ki vefa toplantısı yaptınız? Bugün, İstanbul’umuzun fethinin 566. yıldönümü. Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerinin 566 yıl önce camiye çevirdiği Ayasofya’nın resmi bugün Sayın İmamoğlu Yunan basınına her demeç verdiğinde arkasında fon olarak kullanılıyor. Siz Yunan basınına verdiğiniz her demecinizde neden Ayasofya’nın resmini kullanıyorsunuz, amacınız nedir? Yoksa Başkan olduktan sonra, kiliseye çevireceğinize dair, Yunanlılara söz mü verdiniz, taahhütte mi bulundunuz? Açıklayın. Açıklamazsanız biz tüm belgeleriyle açıklayacağız.”