İmamoğlu: Zam konusu ucuz kahramanlık

İmamoğlu İSKİ'nin su zammı teklifinin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesine ve İSKİ bütçesine ilişkin açıklamalarda bulundu

İmamoğlu: Zam konusu ucuz kahramanlık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye meclisinde İSKİ’nin su zammı teklifinin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesine, “Ucuz kahramanlık” diyerek tepki gösterdi.

İBB Başkanı İmamoğlu, “Vatandaşın aklıyla alay etmeyelim. Bu zammın yapılmasına izin vermediniz mi? Ankara’daki milletvekillerine çağrı yapın, elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamlarını geri alsınlar. Şov yapmanın bir faydası yok. Yaptıkları ucuz kahramanlıktır. Bu tarihe geçmiştir. Bütçenin geçtiği yerde, zammı durdurmanın ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Bu ucuz kahramanlıkla onları baş başa bırakıyorum.” ifadelerini kullandı.

TALİMAT BU YÖNDE GELMİŞ

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Son gün bu kararlar ortaya çıktı. Sanırım talimat bu yönde gelmiş.”

“Biz çölün ortasında kurulan bir kent değiliz. Bu şehre ihanet ettirmeyeceğiz. Bu şehrin iradesini her ortamda savunmaya söz verdik. Bütün detayları oturup kamuoyuyla tartışalım. Bu işin sonu referanduma kadar gider.”

“Ortada baraj yok, niçin yapılamıyor? Bunları niçin sormuyorsunuz? İstanbul’u bu kadar düşünüyorsanız İstanbul’un kıymetli Meclis üyeleri. Milyarlarca lira harcandı. Yine onun tamiri için harcanacak. Bunları niye sormuyorsunuz. İstanbul’u birazcık sorun var diye bunları sorun yapanlar… Sanki bunun sorumlusu bizmişiz gibi. Beş aydır görevdeyiz. Zam konusu ucuz kahramanlıktır.”