İmamoğlu: TÜRGEV binası Musevi mezarlığına inşa edilmiş

İBB’nin TÜRGEV için yaptırdığı Beyoğlu Örnektepe’deki gençlik merkezi inşaatını inceleyen İmamoğlu, binanın, eski Musevi Mezarlığı arazisi üzerine inşa edildiği bilgisini aldığını söyledi.

İmamoğlu: TÜRGEV binası Musevi mezarlığına inşa edilmiş

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, protokollerini iptal ettiği bazı vakıflar için büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılan binaları inceledi. 8 Eylül’de, Küçükçekmece ve Beşiktaş’taki binaları gezen İmamoğlu, bugün de Beyoğlu Örnektepe’deki gençlik merkezi inşaatını inceledi. Tamamlanma noktasında olan Beyoğlu Örnektepe Gençlik Merkezi ve Zeminaltı Katlı Otoparkı TÜRGEV için İBB tarafından 17 milyon 200 bin TL’ye yaptırılmıştı.

Sözcü‘nün haberine göre, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut ile Genel Sekreter Yardımcıları Murat Kalkanlı ve Murat Yazıcı’nın eşlik ettiği İmamoğlu, yetkililerden 2016 yılında ihalesi yapılan, 2017’de de inşaatına başlanan projeyle ilgili bilgiler aldı.

Habere göre daha sonra binayı gezen İmamoğlu, yetkililerden, binanın eski Musevi Mezarlığı arazisi üzerine inşa edildiğini ve çevrede mezar taşları bulunduğu bilgisini aldı. Mezar taşlarını yerinde tespit eden İmamoğlu, Genel Sekreter Erkut’a, “Kültür Varlıkları Daire Başkanımız Mahir Polat’a haber verin, bu mezar taşlarını hemen buradan alsınlar. Bunlar tarih bir nevi” dedi.